Evenimentul Zilei > Justitie > Cum comanda Mircea Govor campanii de presă împotriva rivalilor din afaceri
Cum comanda Mircea Govor campanii de presă împotriva rivalilor din afaceri

Cum comanda Mircea Govor campanii de presă împotriva rivalilor din afaceri

Pe 5 aprilie 2010, Govor Mircea l-a contactat pe redactorul șef al unui cotidian local din Satu Mare (ziar controlat în fapt în acea perioadă de către Govor Mircea, căruia i-a relatat că în ziua următoare o să îi dea ”o temă serioasă de casă”, adică ”o temă tare de tot, o temă de casă de…moare, o să….ăștia toți vor rămâne blocați”

Potriviti procurorilor, aceste discuții au fost reluate și în data de 07.04.2010, (…) arătându-i lui Govor că a documentat în mare parte activitatea pretins infracțională desfășurată de (…), fapt care a generat o stare de mulțumire lui Govor. De altfel, în aceeași zi, în cotidianul mai sus amintit, la rubrica ”(…)”- pagina 16, a apărut articolul intitulat ”Consultanță dubioasă”, în cuprinsul căruia au compărut unele informații generale cu privire la acel subiect, de natură a-i arăta lui (…) că redactorii ziarului, inclusiv Govor Mircea, dețin informații compromițătoare în legătură cu activitatea acestuia pe linie de consultanță juridică.

(…) . Astfel, Mircea Govor cunoștea ce articole se publică în ziar, controla ce persoane sunt atacate și uneori chiar îi cerea personal redactorului șef (…), ce investigații jurnalistice să demareze sau îi furniza informațiile de primă sesizare pe care acesta le dezvolta în investigații. (…)

Presiuni de succes

Fiind mulțumit de faptul că în cele din urmă, demersurile sale au fost încununate de succes, în sensul că a obținut promisiunea din partea lui (…) că societățile câștigătoare ale licitației organizate de A.D.I. (…) , vor vira în contul societății care edita ziarul deținut de familia sa, suma de bani solicitată, fapt ce reprezintă obținerea unui folos în mod injust pentru sine și pentru societatea deținută de (…) , Mircea Govor i-a solicitat lui (…) să nu mai publice nimic în ziar legătură cu activitatea de ”consultanță dubioasă” desfășurată de (…), în ciuda faptului că ancheta jurnalistică era în plină desfășurare, (…) deplasându-se în acest sens inclusiv la Budapesta, pentru a se documenta în legătură cu acționariatul (…) Ungaria", se arată în referatul procurorilor.

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare Mircea Vasile Govor este prezentat  Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. El a fost reținut miercuri seară de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru mai multe fapte de șantaj și folosirea influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.