Cum au trăit protestul cei care locuiesc în Centrul Capitalei

Cum au trăit protestul cei care locuiesc în Centrul Capitalei

Cei care stau în zona centrală a Capitalei, în apropierea locurilor unde s-au purtat bătăile dintre huligani și forțele de ordine, au tras o spaimă cumplită.

Pe strada care trece prin faţa Palatului de Justiţie, un stâlp cu semnele de circulaţie a fost făcut knock-out. O băbuţă îl înconjoară cu atenţie şi se uită mirată la el: "Asta numai o maşină ar fi putut să facă!".

La Hanul lui Manuc, un bărbat strângea bucăţile de geam spart ale cafenelei. Un chioşc de informare turistică are o gaură mare în ecran, o cărămidă l-a făcut knock-out. La câţiva metri mai încolo, în faţa filialei Millenium Bank, a parcat o maşină lângă ușa de la intrare. Angajaţii au pus un afiş în geam care anunţă că astăzi nu au program cu clienţii. În partea stânga au fost sparte geamurile. Toneta cu ziare din Piaţa Unirii, care aseară ardea ca o torţă, e neagră ca un tăciune, distrusă în totalitate.

Florăreasa care îşi vinde trandafirii şi crizantemele fix lângă buticul care s-a făcut scrum îşi făcea cruce: "Dumnezeule, da` bine că nu mi-o ars mie c-am stat cu frica în sân toată noaptea şi n-am închis un ochi până la 4.00, când am venit s-o văd. Maimuţele alea, cum făceau, le-am văzut la televizor".

Ne puteți urmări și pe Google News

Luana Cantemir locuieşte la etajul 2, într-un bloc de la jumătatea Bulevardului I.C. Brătianu, locul în care s-au dus bătăliile noaptea trecută. "Mă uitam la ei şi mă minunam câtă forţă puteau să aibă, smulgeau bucăţi din pavaj şi aruncau ditamai pietroiele. Erau toţi atletici, înalţi, tunşi periuţă, foşti sportivi, puşcăriaşi, naiba mai ştie."

Valentina Murgu n-a închis un ochi toată noaptea. "Am ieşit repede să fac cumpărături şi mă retrag în casă. Eu mai am bafta că stau şi la parter. Am închis uşa şi am stat până spre dimineaţă la o vecină să urmăresc dacă intră vreun huligan din ăla în scară. Fugeau ca bezmeticii. Nişte sălbatici", spune femeia. Treptele din fața Teatrului Național au fost distruse. Bucăți întregi de marmură au fost scoase și folosite de huligani pentru a-i ataca pe jandarmi. CITIŢI ŞI:

  • Ultraşii de la Steaua şi Dinamo se mobilizează pentru o nouă seară de violenţe!
  • HAOS PE STRĂZI. Jandarmeria: 283 de manifestanți, duși la Poliție. Opt dintre ei sunt din galeria Petrolului
  • Oprescu, după protestul din Piața Universității: Distrugeri pe 6 kilometri
  • Lupte de stradă pe Bulevardul Brătianu. Centrul Capitalei arată ca după război | VIDEO
  • EXCLUSIV. Cine sunt huliganii care au produs violențele din Piața Universității
  • Emil Boc: "Dialogul e deschis, violențele sunt inacceptabile". Premierul i-a cerut ministrului Igaş să ia măsuri ferme