Evenimentul Zilei > Politica > CUM au reacționat liberalii după ce Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului Legea dării în plată
CUM au reacționat liberalii după ce Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului Legea dării în plată

CUM au reacționat liberalii după ce Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului Legea dării în plată

Liberalii susţin că decizia reexaminării Legii dării în plată este o oportunitate de îmbunătăţire a actului normativ şi propun constituirea la nivelul Parlamentului a unui grup de lucru din care să facă parte atât reprezentanţii sistemului bancar, ai Guvernului, cât şi ai beneficiarilor.

"Solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis adresată Parlamentului de reexaminare a proiectului legii dării în plată reprezintă o ocazie pentru găsirea celor mai bune soluţii de reglementare a unui principiu corect. Împărţirea riscului între bancă şi client în privinţa creditelor este o nevoie socială care trebuie să-şi găsească răspunsul adecvat în mecanismele legale, iar acesta este atributul Parlamentului", se arată într-un comunicat transmis de PNL

Liberalii propun înfiinţarea unui grup de lucru la nivelul Legislativului pentru acest proiect de lege. 

"Cererea de reexaminare este atributul constituţional al preşedintelui României, iar dincolo de acest fapt este demersul persoanei publice cu cel mai ridicat grad de încredere din partea cetăţenilor. Este motivul pentru care PNL va analiza cu toată atenţia observaţiile care pot duce la îmbunătăţirea legii dării în plată. În acest sens, PNL propune constituirea la nivelul Parlamentului a unui grup de lucru din care să facă parte atât reprezentanţii sistemului bancar, ai Guvernului, ai celor care vor fi beneficiarii acestui act normativ, pentru a găsi cea mai bună formulă de reglementare în acest caz", se mai arată în comunicatul PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut astăzi Parlamentului reexaminarea legii dării în plată. 

"Legea privind darea în plată este bine-venită, dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei care au credite imobiliare, riscă să creeze noi dificultăţi, mergând chiar până la imposibilitatea aplicării ei. Terminologia neclară, necorelarea cu legislaţia în vigoare şi crearea unor situaţii de inechitate între beneficiarii legii sunt câteva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astăzi legea spre reexaminare Parlamentului", a scris pe Facebook şeful statului.