Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arată un dictator la munca de jos. Preşedintele unei ţări europene a cules cartofii din curtea Palatului Prezidenţial. Galerie Foto!
Cum arată un dictator la munca de jos. Preşedintele unei ţări europene a cules cartofii din curtea Palatului Prezidenţial. Galerie Foto!

Cum arată un dictator la munca de jos. Preşedintele unei ţări europene a cules cartofii din curtea Palatului Prezidenţial. Galerie Foto!

Preşedintele Belarusului a fost fotografiat în acest week end în ipostaze mai puţin obişnuite. Ajutat de fiul sau mai mic, Alexandr Lukasenko a strâns cartofi din grădina reţedinţei sale.

În ziua sa liberă, Alexandr Lukasenko şi-a găsit de lucru. S-a îmbrăcat în haine comode, şi-a pus chipiul pe cap şi a mers în grădina Reşedinţei de Stat. A strâns cartofii, iar pentru a demonstra ţării că este un adevărat gospodar, a avut lângă el mai mulţi cameramani care l-au filmat. A primit o mână de ajutor din partea fiului său mai mic, Nicolai, dar şi din partea câtorva muncitori.

Împreună au strâns 105 saci de cartofi, de pe trei hectare de pământ. Nu este prima dată când liderul de la Minsk strânge roadele din grădina sa. A mai adunat cartofi şi în trecut, dar şi pepeni verzi sau galbeni, care au fost oferiţi unei case de copii. Acum doi ani, Alexandr Lukaşenko i-a oferit o lecţie de cosit iarbă actorului francez, care are şi cetăţenie rusă, Gerard Depardieu.

În 2005 administraţia americană condusă la vremea respectivă de George Bush la catalogat pe Lukasenko ca fiind “ultimul dictator al Europei”. Acesta conduce Belarusul din 1994 şi în  octombrie va candida pentru un nou mandat de preşedinte al ţării.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: