Cum arată blana ursului Arthur, ucis de prințul din Liechtenstein. Animalul reprezenta un trofeu neprețuit pentru vânători

Cum arată blana ursului Arthur, ucis de prințul din Liechtenstein. Animalul reprezenta un trofeu neprețuit pentru vânători

După ce a fost ucis de prințul din Liechtenstein, ursul Arthur a fost prelucrat în România și a fost transportat în Austria, la una dintre reședințele vânătorului.

Prinţul Emanuel din Liechtenstein a declanșat un scandal uriaș, și în România, dar și la nivel internațional, după ce l-a vânat pe Arthur, cel mai mare urs din spațiul Uniunii Europene. Blana animalului a fost prelucrată în România şi apoi a ajuns în Austria, acolo unde îşi are reşedinţa prinţul medic.

Ursul vânat de prinț avea un punctaj impresionant

Un trofeu râvnit de vânători, pentru că ursul Arthur avea un punctaj de 593 din 600 maxime. Prințul din Liechtenstein primise autorizaţie pentru a împuşca o ursoaică ce pusese multe probleme într-o localitate din județul Covasna. Însă, în cele din urmă, s-a ajuns la un grav act de braconaj.

Iată cum arată blana ursului Arthur, conform unei imagini ce a intrat în posesia postului Prima TV.

Blană urs

„Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee.

„Mă întreb cum a putut prințul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul”

Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prințul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar că prințul nu a venit să rezolve problema localnicilor ci să omoare ursul și să își ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăța pe perete. Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împușcat ursul greșit”, a declarat Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Ursul brun este o specie strict protejată de legislația UE și de Convenția de la Berna. Derogările sunt excepții care se dau în cazuri extreme de la caz la caz, după o evaluare amănunțită a situației, iar metoda letală este ultima soluție atunci când alternativele (inclusiv relocarea) au eșuat, iar ursul problemă pune în pericol vieți omenești și gospodării.

Ne puteți urmări și pe Google News