Evenimentul Zilei > Sport > Cum ar proceda Ion Țiriac pentru a pune capăt războiului din Ucraina: „Dacă aș fi împăratul Europei, asta aș face” 
Cum ar proceda Ion Țiriac pentru a pune capăt războiului din Ucraina: „Dacă aș fi împăratul Europei, asta aș face” 

Cum ar proceda Ion Țiriac pentru a pune capăt războiului din Ucraina: „Dacă aș fi împăratul Europei, asta aș face” 

Ion Țiriac se arată îngrijorat de tot ceea ce se întâmplă în lume din punct de vedere economic din cauza războiului din Ucraina. Miliardarul a spus că „războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că ferească Dumnezeu să găsești pe cineva care să apese butonul nuclear”.

Ion Țiriac a afirmat că, dacă ar avea putere, ar aduna toți președinții de stat la o masă, pentru a găsi soluții de încheierea războiului din Ucraina.

„Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că ferească Dumnezeu să găsești pe cineva care să apese butonul (gesticulează, făcând referire la amenințarea nucleară). Nu Rusia, nu Statele Unite, nu Germania, nu Franța. Nu, ci un nebun, undeva”, a mai spus omul de afaceri.

Țiriac: „Eu asta aș face dacă aș fi împăratul Europei”

Ion Țiriac s-a arătat nemulțumit de modul cum este gestionat războiul din Ucraina spunând că toate aceste sancțiuni pentru Rusia se întorc la noi.

„Asta nu ne trebuie nouă! Ferească Dumnezeu, în fiecare zi vedem un soldat rus mort, un soldat ucrainean mort. Orice mort e mult prea mult, dar uită-te ce se întâmplă din punct de vedere economic. Uite cum aceste sancțiuni pe care le-am tot făcut se întorc la noi! Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine.

Eu, dacă aș fi împăratul Europei, aș aduna toate națiunile, aș pune toți președinții la masă. „Vă rog frumos, ia veniți la masă. Haideți să stăm aici, cum o rezolvăm?” Altfel, ieșim afară din context. Eu sunt atât de bătrân încât am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe … uite ce se întâmplă acum, ne e frică de centrala aia (Zaporojie) care e nepăzită bine. Să sperăm că se termină repede”, a declarat Ion Țiriac.

Ion Țiriac a explicat de ce nu a fost prezent la Wimbledon

Ion Țiriac lămurit povestea cu privire la refuzul său de a fi prezent la Wimbledon.

„Am refuzat să merg la Wimbledon, am spus că nu pot să mă duc pentru că sunt absolut contra deciziei pe care au luat-o cu rușii și bielorușii. Ce au acești tineri cu războiul? Războiul n-ar trebui să existe, absolut, de acord din toate punctele de vedere. Da să îi elimini pe jucătorii ăștia…?!

Wimbledon a făcut întotdeauna ce a vrut, n-a ținut cont de nimeni, e separat de toată lumea, nu îi interesează nimic. Asta au hotărât și asta au făcut. Culmea ridicolului e că a câștigat o rusoaică (n.r. – kazaha Rybakina)” , a mai declarat Ion Țiriac pentru gsp.ro.