Evenimentul Zilei > International > Statul Major al Armatei Ucrainei: „Armata rusă desfășoară forțe suplimentare și sisteme de apărare aeriană în Belarus”
Statul Major al Armatei Ucrainei: „Armata rusă desfășoară forțe suplimentare și sisteme de apărare aeriană în Belarus”

Statul Major al Armatei Ucrainei: „Armata rusă desfășoară forțe suplimentare și sisteme de apărare aeriană în Belarus”

Trupele ruse dislocă sisteme suplimentare de apărare aeriană pe teritoriul Belarusului. Ca urmare a pierderilor, rușii din unele zone refuză să intre în luptă, se mai precizează în raport, relatează Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Statul Major al Armatei Ucrainei anunță mutări de trupe în Belarus şi spune că Rusia dislocă sisteme suplimentare de apărare aeriană.

„În direcțiile Volyn și Polesie, conform informațiilor disponibile, pe teritoriul Republicii Belarus, forțele armate ale Federației Ruse dislocă forțe și mijloace suplimentare de apărare aeriană”, se arată în raportul Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În direcția Siverski, inamicul a folosit artileria pentru a bombarda zonele așezărilor din regiunea Sumy.

În direcția Harkov, inamicul a tras din artileria cu țevi și rachete de-a lungul întregii linii de contact. Trupele ruse au lansat lovituri aeriene din elicoptere lângă Verkhni Saltiv și Prishib.

Rusia a desfășurat sisteme de război electronic

În direcția Sloviansk, inamicul a provocat pagube, folosind artilerie de diferite tipuri. Inamicul a desfășurat sisteme de război electronic pentru a suprima efectuarea recunoașterii aeriene.

Forțele ruse au efectuat și operațiuni ofensive fără succes în zona Bohorodichne și Dolina. Un avion inamic a lansat un atac aerian lângă Spirne. Forțele ruse au încercat să efectueze o operațiune ofensivă în zona Verkhniokamianske, dar nu au reușit și s-au retras.

Apărătorii ucraineni i-au împins pe invadatori înapoi

În direcția Bakhmut, inamicul a bombardat zone de lângă Bakhmut, Kostiantynivka, Soledar, Zaitseve, Yakovlika, Shumy, Kodema, Bilohorivka, Ivanivka, Vesela Dolyna și Bakhmutske. Au fost înregistrate lovituri aeriene în apropiere de Zaitseve și Bakhmut.

Inamicul continuă să desfășoare activități ofensive în direcțiile Novoluhanske – Kodema, Traineve – Kodema, Semihiria – Zaitseva, luptele continuă.

În direcția Advika, ocupanții au bombardat zonele cu artilerie, rachete și tancuri. Au fost înregistrate lovituri aeriene în apropiere de Mikulski, Kamianka, Advika, Vladimirova și Marinka.

În direcția Sud Buh, inamicul a folosit tancuri și artilerie pentru a efectua bombardamente de-a lungul liniei de contact și în adâncimea apărării, încercând să mențină pozițiile ocupate, informează ukrinform.net.