Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus, recent, trimiterea în judecată(sub control judiciar), a lui Daniel Dan, secretar al județului Hunedoara, a Mihaelei Dorina Ștefan, șef Serviciu administrație publică locală, relații publice în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, la data faptelor, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, a Monicăi Georgescu, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Hunedoara, la data faptei, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu,  și a Danei Elena Gîrjob(în stare de libertate), șef Serviciu Control Urmărire Încasări Creanțe și Executare Silită în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, la data faptei, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Concursul fraudat
Potrivit rechizitoriului, în cursul lunii iunie 2014, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a publicat anunțul privind organizarea, în data de 17.07.2014, a concursului de promovare pentru ocuparea funcției publice de conducere vacantă, de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Hunedoara.
Prin ordin al președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a fost constituită comisia de concurs, din care făceau parte, printre alții și inculpații Dan Daniel, Ștefan Mihaela Dorina și Gîrjob Dana Elena.
La concurs s-a înscris o singură candidată, Monica Georgescu, la acea dată împuternicită în funcția de director general al D.G.A.S.P.C Hunedoara, fiind singura agreată de conducerea Consiliului Județean Hunedoara.
Conform art. 52 alin. 4 din H.G. 611/2008, fiecare membru al comisiei de concurs trebuia să propună cel puțin trei subiecte iar, pe baza acestor propuneri se întocmeau minim două seturi de subiecte care urmau să fie prezentate candidaților.

Anterior datei organizării concursului, inculpatul Daniel Dan i-a cerut Monicăi Georgescu să formuleze subiectele și baremele de corectare pentru întrebările ce urmau să fie propuse de membrii comisiei de concurs, din partea Consiliului Județean Hunedoara.
Ulterior, cu ocazia întrunirii comisiei de examen, aceste subiecte au fost propuse de ceilalți inculpați în vederea stabilirii întrebărilor, trei dintre acestea revenindu-i candidatei la proba teoretică.
La examenul organizat și susținut în data de 17 iulie 2014,  Georgescu a fost admisă, cum era și de așteptat, cu un punctaj foarte mare, ulterior, aceasta anunțând cunoscuților reușita înainte de publicarea rezultatelor oficiale.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

 

Te-ar putea interesa și: