Cum a fost divizat Partidul Democrat din cauza conflictului Israel-Palestina

Cum a fost divizat Partidul Democrat din cauza conflictului Israel-Palestina

În zilele și săptămânile care au condus la izbucnirea violențelor din Israel, discursul Statelor Unite, în jurul conflictului israeliano-palestinian, a fost schimbat.

Două rapoarte recente, unul de la Human Rights Watch (HRW), și altul, fiind un proiect comun între Carnegie Endowment for International Peace și proiectul SUA / Orientul Mijlociu au prezentat două realități din ce în ce mai incontestabile: În primul rând, în acest conflict, lupta nu a fost dusă pe picior de egalitate, fiind o confruntare între opresor și oprimat. În al doilea rând,  Statele Unite nu au reușit să fie “honest broker”, iar dacă situația se va schimba, abordarea SUA va trebui regândită.

Divergențele de Opinie 

Ilhan Omar și Rashida Tlaib au fost cele mai vocale privind violența poliției și încălcărea drepturilor omului din Palestina. O serie de legislatori au denunțat Israelul, susținând că ajutorul SUA ajută aceste politici și nu își reapectă promisiunea de a sprijini drepturile omului în întreaga lume.

„Violența poliției israeliene împotriva palestinienilor este inacceptabilă”, a scris pe Twitter Mark Pocan, „dolarii contribuabililor americani nu ar trebui să finanțeze anexarea pământului palestinian sau distrugerea caselor palestiniene”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Senatorul Chris Van Hollen a adăugat „Dacă administrația Biden pune statul de drept și drepturile omului în centrul politicii sale externe, acesta nu este un moment bun pentru declarații”.

Betty McCollumm, care a fost una dintre cele mai puternice voci privind drepturile palestiniene din cadrul Congresului, a afirmat că „Atacurile guvernului israelian asupra drepturilor fundamentale ale omului ale palestinienilor au condus la acest conflict”.

Fiecare dintre membrii Camerei Reprezentanților menționați anterior s-au numărat și printre cei douăzeci și cinci de semnatari ai unei scrisori prin care se solicita Departamentului de Stat să exercite presiuni diplomatice asupra Israelului pentru a pune capăt acestui conflict.

Israel sau Palestina?

Ritchie Torres, a scris pe Twitter: „Lansarea de rachete asupra civililor din Israel este un act de terorism. Ultimul foc de rachetă subliniază necesitatea unor programe de apărare antirachetă, care să protejeze civilii israelieni, atât arabi, cât și evrei, de terorismul Hamasului ”.

Steny Hoyer, al doilea democrat din Cameră, a dat vina pe palestinieni, nu pe Israel, pentru eșecul procesului de pace. „Atacurile nejustificate ale Hamasului și ale Jihadului Islamic Palestinian continuă să pună în pericol viețile israeliene și palestiniene și să împiedice eforturile pentru pace”.

Și Brad Sherman, care a spus că se va opune utilizării dolarului contribuabililor americani pentru a finanța anexarea, a scris: „Condamn cu tărie atacurile cu rachete ale Hamas împotriva Israelului. Nu există nicio justificare pentru focul de rachete. Acest lucru nu face decât să escaladeze situația. ”

În cele din urmă, decizia cu privire la modul de procedare va depinde de administrația Biden. Citirea apelului lui Biden â spune că Statele Unite susțin „dreptul legitim al Israelului de a se apăra pe sine și poporul său”. Continuând să sprijine financiar Israelul și să stea deoparte, Statele Unite devin un actor neutru în acest conflict.