Evenimentul Zilei > Politica > CUM a comentat Dacian Cioloș decizia parlamentarilor de a-și da pensii speciale
CUM a comentat Dacian Cioloș decizia parlamentarilor de a-și da pensii speciale

CUM a comentat Dacian Cioloș decizia parlamentarilor de a-și da pensii speciale

Premierul Dacian Cioloş a declarat că pensiile speciale nu reprezintă o modalitate de a rezolva veniturile pensionarilor, dar a precizat că Parlamentul este suveran şi nu trebuie să dea socoteală în faţa Guvernului, ci în faţa alegătorilor.

"Din punctul meu de vedere, pensiile speciale nu sunt o modalitate de a rezolva problema veniturilor pensionarilor. În rest, Parlamentul este suveran, este cel ales de români şi nu cred că Parlamentul trebuie să dea socoteală în faţa Guvernului, ci a alegătorilor în primul rând", a afirmat Dacian Cioloş, citat de Agerpres, la Parlament, întrebat cum vede faptul că anul viitor pensiile românilor vor creşte cu doar 5%, iar deputaţii şi senatorii şi-au aprobat pensii speciale

Parlamentul  a adoptat, ieri, cererea de reexaminare a preşedintelui pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor. Proiectul, care este o modificare la Statutul deputaţilor şi senatorilor, prevede că parlamentarii care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.