Cum a acționat Rețeaua Soros în favoarea lui Kovesi la CEDO. Dezvălurile unui expert anti-corupție

Cum a acționat Rețeaua Soros în favoarea lui Kovesi la CEDO. Dezvălurile unui expert anti-corupție

Raportul Centrului European pentru Lege și Justiție, care a demonstrat legăturile directe ale Rețelei Soros cu o pătrime dintre judecătorii CEDO, dat publicității în luna ianuarie, o nominalizează pe judecătoarea Iulia Motoc, aflată în completul care a judecat Cazul Kovesi, printre membrii Rețelei. Detaliile cazului sunt interesante.

Binomul Monica Macovei - Nicoleta Popescu și Troika lui Soros pentru Kovesi

Valerian Stan descâlcește și o parte dintre nodurile Rețelei Soros angrenate în "albirea" lui Kovesi:

"Decizia incalificabilă a CEDO este rezultat al conivenței neo-marxiștilor din cele trei capitale cu “judecătorii” europeni având aceeași agendă politică cu ei, precum și cu oamenii din rețeaua lui Soros; punte între toți cei pomeniți, Monica Macovei (apropiată a lui Soros și parte a aceluiași Sistem ca și Kovesi, ambele având practic aceleași antecedente "profesionale" și biografice, familiale).

Ne puteți urmări și pe Google News

La Strasbourg Kovesi a fost reprezentată de avocata Nicoleta Popescu (în hotărâre, vom vedea de ce, CEDO îi "protejează" identitatea – „N. T. Popescu”). Steaua Nicoletei răsare în 2003, când Macovei, șefa Comitetului Helsinki Român, o aduce și o impune acolo. Era perioada în care unele ONG-uri finanțate de Soros (între ele CHR) încep să fie preluate, netransparent și corupt, de oameni cu legături în fosta și noua Securitate și în Procuratura comunistă (am cerut atunci lămuriri la Comitet, nu le-am primit și am fost obligat să plec).

Din cam aceeași perioadă oamenii din rețelele lui Soros infiltrează masiv, ideologizat și profund corupt, CEDO. Despre grozăviile petrecute de atunci și până azi, un ONG european (European Centre for Law and Justice) a publicat un raport devastator în ianuarie curent. Detaliu important: după 2005 Macovei și Nicoleta au câștigat la CEDO zeci de procese fiecare, cele mai multe cu mari mize financiare (Nicoleta peste 30 de procese) – în condițiile în care Ioana Banu și Adriana Dăgăliță, recrutate de cele două din același mediu, au fost trimise să servească cauza chiar în staff-ul CEDO. Hotărârea publicată de CEDO n-a mai putut să ascundă ceea ce cu siguranță s-ar fi dorit ascuns după publicarea raportului ECLJ, dar și a textului meu tocmai amintit (raportat Grefei CEDO): Kovesi a câștigat procesul în condițiile în care în dosar, în urmă cu aproape un an, au fost admise ca „interveniente” în favoarea sa (și în defavoarea statului român) nu mai puțin de trei organizații finanțate de Soros – Open Society Justice Initiative, Helsinki Foundation for Human Rights, și International Bar Association’s Human Rights Institute".

Valerian Stan a întrebat public în articolul din EVZ citat și "când va lămuri Monica Macovei relația ei cu Securitatea?". Nu a primit nici un răspuns.

Expertul în drept mai consideră că "Cererea lui Kovesi la CEDO se impunea declarată din capul locului inadmisibilă pentru neepuizarea căilor de atac interne (art 35 alin Convenția europeană a drepturilor omului). Dar motivarea hotărârii e plină de nenumărate alte asemenea „argumente”, cinice și fără nicio legătură cu dreptul, ci doar cu dreptul forței politice.

Pentru că nu le permiteau să ajungă la decizia dorită, se vede cu ochiul liber că judecătorii CEDO au aruncat la gunoi, la propriu, propria Convenție și propria jurisprudență, acumulată în zeci de ani. Apelând la ce, în loc? La rapoarte ale GRECO, ale Comisiei de la Veneția, ale Comisiei europene și chiar ale ONU (culmea nebuniei!) – din care au citat fără vreo noimă pagini întregi. Care rapoarte vorbesc despre ce? Dau un singur exemplu: despre responsabilitatea autorităților și despre "echitatea procesuală" (invențiune, aici, a unor minți stricate) „în cazurile care implică înlăturarea sau demiterea procurorilor”.

În rest, nu cred că mai e ceva de așteptat decât ca altădată glorioasa CEDO să sfârșească în mizeria în care se tot afundă de aproape două decenii", conchide specialistul anti-corupție.