Evenimentul ZileiSocialCulmea tupeului! A fost furată șalupa cu care erau urmăriți braconierii

Culmea tupeului! A fost furată șalupa cu care erau urmăriți braconierii

Culmea tupeului! A fost furată șalupa cu care erau urmăriți braconierii
De aproape o săptămână, voluntarii Agenţiei pentru Combaterea Braconajului Piscicol din Neamţ nu mai pot urmări braconierii pe lacul de acumulare de la Bicaz. Şi asta pentru că şalupa pe care o foloseau în acţiunile lor a dispărut fără urmă.

Voluntarii au venit dimineaţa la muncă şi au văzut că nici şalupa, nici pontonul de care era legată nu mai erau la locul lor. Ulterior, pontonul a fost găsit eşuat pe mal, dar şalupa este în continuare de negăsit.

 

Barca era legată de ponton care se afla chiar în dreptul nostru la circa 15 metri. A fost dezlegat de către hoţi făptaşi şi lăsat în larg şi l-am găsit eşuat ăla care îl vedeţi acolo cu uşa albă la aproximativ 200 de metri. Dinăuntru lipseau lucruri care pe noi ne ajutau în combaterea braconajului piscicol”, a explicat un bărbat. Voluntarii bănuiesc că cei care pescuiau ilegal, nemulţumiţi de frecvenţă acţiunilor anti-braconaj, încearcă să-i împiedice să mai iasă pe apă.

 

 

Era într-adevăr o barcă foarte grea cântărind 4-5 sute de kilograme. Ori au luat-o şi au deplasat-o cu o altă barca şi apoi au încărcat-o pe o platformă ori au scufundat-o, au spart-o”, spune Cristian Cichi, voluntar.

 


Accesează: