În afară că a spus că-i va cere ministrului să explice de ce s-au construit doar 61 km de autostradă, Dăncilă a precizat că va discuta cu Cuc pentru a afla cum s-a ajuns la concluzia că numărul de kilometri de autostradă ce vor fi gata până la finalul acestui an va fi de 100.

Evident că ministrul Cuc a aflat ce i se pregătește fiindcă știa de când cu accidentul că e pe lista remaniaților. În acea zi l-a salvat șoferul, făcând praf vreo șase mașini și rupând mâna șefului. Azi, însă, s-a tras semnalul.

Ce s-a gândit ministrul? Hai să purced iar la un control,  ca la bordurile de pe drumul expres Craiova-București sau la podul de la kilometrul 36, pe autostrada București-Pitești! Nu putea s-o sune pe doamna prim-ministru ca s-o informeze cum muncește el la miezul nopții și s-a gândit la presă. Parcă o cameră de filmat de la vreo televiziune ar prinde bine. Să se dea sfoară-n țară!

Așa că, văzându-l pe colegul de partid Dan Tudorache, primarul sectorului 1, în studio la Realitatea Tv în emisiunea lui Octavian Hoandră, i-a trimis degrabă un SMS și i-a spus să vină de urgență la Podul Constanța, în cartierul Bucureștii Noi, acolo unde podul peste care trece calea ferată stă să cadă, de mâncat ce e betonul. Primarul a citit mesajul degrabă, națiunea a auzit și apoi l-a văzut pe edil cum se scoală și pleacă și el la muncă, cu o echipă tv după el. Ministrul Transporturilor se implica într-o consolidare abia începută și anunțată deja de presă că se desfășoară pe parcursul nopții.

Sâmbătă dimineața, la cafea, Viorica Dăncilă va vedea, probabil, cât de eficient este Cuc la mobilizare, dar și cât îl duce mintea. Și poate că nu-l iartă și a doua oară. Diversiunile sunt periculoase.