Pe listă se regăsesc mărci precum Ferrari, Lamborghini sau Maserati, reiese din statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), consultată de AGERPRES.

Potrivit statisticii publicate recent, în primele nouă luni ale anului, au fost înmatriculate 13 maşini Ferrari noi şi second hand, în scădere cu 7,14% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, când au fost înregistrate 14 unităţi. Din totalul raportat, 8 exemplare rulate au ajuns în garajele şoferilor români amatori ai acestei mărci, iar 5 s-au încadrat la categoria de maşini noi.

La nivelul lunii septembrie nu a fost înmatriculat niciun Ferrari în România. În ceea ce priveşte modelul Lamborghini, datele DRPCIV arată faptul că, în intervalul ianuarie – septembrie 2015, au fost înmatriculate 5 unităţi, dintre care patru exemplare au fost noi. Comparativ cu datele la primele nouă luni din anul anterior, Lamborghini a raportat a creştere de 66,67%.

Pe de altă parte, Lancia a consemnat un recul de 28,28% al înregistrărilor, în primele nouă luni, atât pentru autovehiculele noi, cât şi pentru cele second-hand. Astfel, numărul înmatriculărilor a ajuns la 208 unităţi, de la 290 consemnate în perioada ianuarie-septembrie 2014. Tot în scădere a fost şi marca Maserati, care, la nouă luni, a fost înregistrată la DRPCIV cu un total de 21 de unităţi, mai puţin cu 12,50% în comparaţie cu aceeaşi perioadă de referinţă, dar din anul precedent.