Evenimentul Zilei > Actualitate > Cu armata la UNTOLD. Expoziție militară în cadrul festivalului de la Cluj
Cu armata la UNTOLD. Expoziție militară în cadrul festivalului de la Cluj

Cu armata la UNTOLD. Expoziție militară în cadrul festivalului de la Cluj

Ministerul Apărării Naționale va prezenta tehnică militară, în cadrul unei expoziții care se va desfășura la Cluj Napoca, în zilele Festivalului UNTOLD.

Mai mulți militari și tehnică de luptă, aparţinând Ministerului Apărării Naţionale va fi prezentată, în cadrul unei expoziții, în Parcul Central din Cluj Napoca, în următoarele zile, de joi, până duminică. Evenimentul se va desfășura în cadrul Festivalului UNTOLD, după cum se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Potrivit sursei citate, standul MApN va fi reprezentat de militari din Divizia 4 Infanterie „Gemina”, operatori din Forţele pentru Operaţii Speciale, specialişti din structurile specializate în neutralizarea dispozitivelor explozive (EOD). De asemenea, vor fi prezenți și militari din Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, elevi dar şi studenţi din instituţiile militare de învăţământ.

În cadrul expoziţiei statice oraganizată de armată, vizitatorilor le vor fi prezentate vehiculul multirol de mare mobilitate (HMMWV) din dotarea Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS), autospeciala de intervenţie şi robotul EOD (Explosive Ordnance Disposal), din dotarea echipelor EOD.

Conform comunicatului, militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor prezenta exerciţii de „drill team” pe tot parcursul evenimentului. La rândul lor, soldații din cadrul Regimentului 317 ISR „Vlădeasa” au pregătit un traseu militar-aplicativ pentru cei ce doresc să parcurgă un traseu cu obstacole.

De asemenea, reprezentanţi ai Centrului Militar Zonal Cluj vor oferi detalii celor interesaţi de cariera militară.

Festivalul UNTOLD începe la Cluj Napoca

Festivalul UNTOLD debutează, joi, la Cluj-Napoca, iar organizatorii anunţă măsuri de siguranţă sporite.

„Participă persoane din peste 100 de ţări. Anul acesta avem o limită de 75.000 de persoane zilnic impusă de autorităţi. În 2019 am avut circa 100.000 de persoane zilnic. Deci, în anul acesta va fi 70-75% din participarea de la ediţia precedentă”, a declarat, într-o conferinţă de presă, managerul Untold, Bogdan Buta.

Peste 200 de DJ-i, artiști și trupe de renume internațional și din România, printre care David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Steve Aoki, Ofenbach, Sam Feldt, Paul van Dyk, Parov Stelar, The Script sau Tyga vor face show-uri speciale în cele 4 zile de festival.

Bugetul festivalului depășește 16 milioane de euro, iar organizatorii şi reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au dat asigurări că va fi cel mai sigur din Europa.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: