Evenimentul Zilei > Actualitate > CTP îl desființează pe Ludovic Orban: Face show, nu solidaritate
CTP îl desființează pe Ludovic Orban: Face show, nu solidaritate

CTP îl desființează pe Ludovic Orban: Face show, nu solidaritate

Tăierea salariilor demnitarilor anunțată de Guvern nu este văzută ca un gest de solidaritate de toată lumea. Au apărut și criticile dure.

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 gestul premierului Orban de a tăia 25 la sută din salariile demnitarilor:

„Acolo sunt mici piese ale domnului Orban într-un act. N-ați văzut cum a zis-o? «Și când tăiați la bugetari să tăiați și la șefi, și la mine, că și noi avem salarii. Chiar mari. Să tăiați la șefi». Ca să vadă lumea.

«Ia uite domnul Orban cum taie. Taie. Le taie ăstora. El e haiduc, e prietenul poporului, merge cu poporul, dom’le. Taie la boieri. Vodă le mai taie din bani la boieri», asta e ideea.

25% nu înseamnă în niciun caz o sumă semnificativă, mai degrabă își donau banii ăștia decât să fie nevoie să îi taie prin lege. Să-i doneze, pur și simplu, de bună voi, toți parlamentarii, membrii guvernului, să facă ei o gândire și să își doneze din salariu 25% din solidaritate.

Dar asta nu e solidaritate când vine și face show-ul ăsta domnul prim-ministru, cum taie el salariile. Adică a trebuit să vină premierul să le taie 25%, ei nu s-au gândit să facă asta până acum.

Nu puteau să facă asta de bună voie cum au făcut asta atâția cetățeni în țara asta care au dat și ei din multul sau puținul pe care l-au avut, au dat la spitale, au încercat să cumpere echipamente pentru oameni, să ajute cu mâncare cu ce-au putut fiecare”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: