Evenimentul Zilei > Sport > CTP comentează absența ministrului Nowak la festivitatea de primire a canotorilor medaliați în Germania: „Aroganță”
CTP comentează absența ministrului Nowak la festivitatea de primire a canotorilor medaliați în Germania: „Aroganță”

CTP comentează absența ministrului Nowak la festivitatea de primire a canotorilor medaliați în Germania: „Aroganță”

Cristian Tudor Popescu susține că ministrul Sportului, Eduard Nowak a dat dovadă de aroganță când a refuzat să participe la evenimentul dedicat revenirii acasă a canotorilor medaliați la Campionatul European. Cunoscutul jurnalist a arătat că manifestarea de la Aeroportul Otopeni a fost publică, astfel că Eduard Nowak nu avea nevoie de o invitație. Cu atât mai mult, a arătat el, cu cât același ministru i-a descris pe sportivi drept „eroi”.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) susține că ministrul Eduard Nowak nu trebuia să primească o invitație specială, dacă ar fi dorit să participe la primirea canotorilor. Aceasta deoarece a fost vorba despre un eveniment public, la care putea fi prezent orice suporter. Nu a fost o petrecere exclusivistă, la care invitația oficială să fie obligatorie.

Cristian Tudor Popescu a reacționat după ce Eduard Nowak a făcut o declarație publică în care a afirmat că instituția pe care o conduce „nu a primit o informare oficială” ca să participe la Aeroportul Otopeni, la primirea sportivilor medaliați la Campionatele Europene de la Munchen.

„Nu i-a trimis Federația de Canotaj o invitație? Așa, și? Ce se petrecea pe aeroport era un party privat, exclusivist, unde nu se intră altfel? Dacă îi urmărești «cu emoție, mândrie și interes» pe canotori, și ai vrea să-i vezi, ce te oprește să te informezi ca orice suporter (sau nu ca orice suporter, că ai consilieri) când se întorc, și să vii fără să te cheme nimeni?”, a scris Cristian Tudor Popescu.

sursa foto. Evz

Un ministru arogant

CTP a găsit și cauza pentru care Eduard Nowak a preferat să stea departe de sportivii români medaliați în Germania. Este vorba despre aroganță. CTP compară gestul lui Eduard Nowak de a participa la evenimentul de la Aeroportul Otopeni cu cel al președintelui Klaus Iohannis care și-a aruncat pardesiul pe capota mașinii deoarece nici un consilier nu s-a grăbit să i-l ia din mână.

„Există un singur răspuns: aroganța (nu vreau să-l iau în considerare pe al doilea, mai grav, care ar ține de refuzul demnitarului român Novak de a rosti măcar prima strofă din imnul care s-a intonat de 5 ori – or fi fost prea multe? – la München, când România a câștigat aurul).

Ministrul Novak îmi amintește, astfel, de gestul președintelui Iohannis de a-și arunca pardesiul pe capota mașinii oficiale pentru că nu i-l lua niciun servitor din mână. I-aș mai pune o singură întrebare dlui Novak: a primit vreo invitație din partea vreunei federații a sportului românesc sau din partea sportivilor români să fie ministrul Sportului?”, a mai scris CTP într-un editorial pe care l-a publicat pe gsp.ro.