Evenimentul Zilei > Politica > CTP a dat verdictul: „Toate greșelile lui Vlad Voiculescu sunt de politician prost”
CTP a dat verdictul: „Toate greșelile lui Vlad Voiculescu sunt de politician prost”

CTP a dat verdictul: „Toate greșelile lui Vlad Voiculescu sunt de politician prost”

Cunoscutul gazetar a făcut un portret al protagonistului scenei politice din aceste zile, Vlad Voiculescu este un activist înzestrat, dar un politician de slabă calitate, consideră jurnalistul.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că este normală demiterea lui Vlad Voiculescu, din cauza deciziilor luate fără înștiințarea premierului Florin Cîțu, Cunoscutul gazetar consideră că există o mare diferenţă între el ca activist social și în calitate de politician în fruntea Ministerului Sănătăţii.

Prestația ca ministru a lui Voiculescu, una dintre cele mai neplăcute surprize din viața lui CTP

„Pentru mine, evoluția lui Vlad Voiculescu în calitate de ministru al Sănătății a fost una dintre cele mai neplăcute surprize de când observ viața politică, guvernamentală din România de 30 de ani încoace.

Din primul moment, domnul Voiculescu a avut un comportament nu de activist umanist, așa cum a fost înainte de a fi ministru – a fost un om care s-a ocupat îndeaproape de cei aflați în suferință, de copiii bolnavi și a făcut niște lucruri bune în direcția asta. Nu s-a comportat și nu a greșit ca un activist al societății civile. Pentru că, dacă s-ar fi întâmplat asta, aș fi înțeles: da, a venit cu niște lucruri, cu idealisme, cu utopii umanitare și s-a ciocnit de sistem, de politică, de diversele operațiuni de culise, de putreziciunea sistemului și atunci a greșit. Nu.

Tudor Popescu: Toate greșelile lui Vlad Voiculescu, nu puține, sunt de politician prost

Spre surprinderea mea, toate greșelile lui Vlad Voiculescu – și nu au fost deloc puține – sunt greșeli de politician prost. Nu știu cum a fost posibil ca peste noapte să se transforme domnul Vlad Voiculescu dintr-un activist umanist bun într-un politican prost. Au fost încercări de a lua prim-planul ca imagine, prin hărțuieli, mici încăierări de imagine cu partenerii de coaliție”, a explicat jurnalistul, potrivit digi24.ro.

Popescu a explicat şi ce sens dă sintagmei de politican prost: „Prost înseamnă o persoană incapabilă să aprecieze exact consecințele acțiunilor sale. (…)  Dl. Voiculescu nu a gândit consecințele propriilor sale acțiuni. Nu l-am văzut niciun moment ducându-se spre lucruri fundamentale, spre funcționarea sistemului medical”.

CTP: Cîțu nu putea accepta așa ceva. Dacă accepta, trebuia să plece el

Referitor la acțiunea care a dus în final la revocarea sa, CTP a adăugat că Florin Cîțu nu putea accepta gesturile lui Vlad Voiculescu și ale secretarului de stat Andreea Moldovan.

Cîțu poate prelua sănătatea. PNL și Klaus Iohannis îl susțin în continuare în fruntea Guvernului

„Acest document a fost aruncat, a ajuns în Monitorul Oficial fără să existe o comunicare și fără să știe de el premierul. Așa ceva nu poate fi acceptat.  Adică domnul Florin Cîțu, dacă ar accepta așa ceva, ar trebui să plece el din funcție, însemnă că nu e premier, din moment ce astfel de documente pot să ajungă în Monitorul Oficial (…) fără ca dânsul să știe – nu se poate accepta așa ceva. Și nu știu cum pot justifica domnii Barna și cei de la USR un asemenea gest”, a afirmat CTP.

Premierul a anunțat, miercuri, că i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu, dar și a secretarului de stat Andreea Moldovan.

Citește și Ce știe CTP despre Vlad Voiculescu. „Are o problemă”. E ceva delicat despre ministru

Opoziția jubilează după revocarea lui Vlad Voiculescu.Ministerul Sănătății funcționa în afara guvernului

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.