Evenimentul Zilei > Justitie > CSM: Judecătoarea Mirela Sorina Popescu, propusă preşedinte al Secţiei penale a Curții Supreme
CSM: Judecătoarea Mirela Sorina Popescu, propusă preşedinte al Secţiei penale a Curții Supreme

CSM: Judecătoarea Mirela Sorina Popescu, propusă preşedinte al Secţiei penale a Curții Supreme

Secţia pentru judecători a CSM a propus-o în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe judecătoarea Mirela Sorina Popescu, propunere ce va fi înaintată preşedintelui României.

"În urma interviului organizat astăzi, 22 ianuarie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu unanimitate de voturi, înaintarea către Preşedintele României a propunerii de numire în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a doamnei judecător Popescu Mirela Sorina", informează un comunicat al CSM remis joi Agerpres.

  • Potrivit dispoziţiilor art. 53 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, preşedinţii de secţii ai ÎCCJ sunt numiţi de către preşedintele României, la propunerea CSM, dintre judecătorii ÎCCJ care au funcţionat la această instanţă cel puţin doi ani.

"Numirea în funcţia de preşedinte de secţie al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, conform alin. 3 al aceluiaşi text de lege", se mai arată în comunicat.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: