Judecătoarea clujeană a respins categoric, într-un interviu pentru revista Capital, informația potrivit căreia ar mai accepta o dată această numire, așa cum a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Gîrbovan a explicat că nu s-a hazardat atunci când a demisionat fără a ști dacă președintele acceptă numirea și că poate reveni asupra ei deoarece produce efecte doar după publicarea în Monitorul Oficial.

Subiectul nominalizării unui magistrat la șefia MJ a fost dezbătut, ieri, în CSM. Problema de drept a fost ridicată de Andreea Chiș: „Anume dacă a accepta fără a fi eliberat din funcţie nominalizarea pentru o funcţie în Executiv reprezintă sau nu activitate cu caracter politic care (n.r. – pentru un magistrat) reprezintă abatere disciplinară sancţionabilă conform art. 100 doar cu retrogradarea din funcţie sau excluderea din magistratură”.

Judecătoarea Gabriela Baltag i-a dat replica: „V-am auzit rostind astfel de sesizări disciplinare, deja aţi rostit şi cuvântul excludere, eu cred că este prea mult doamna judecător”.