Procurorii Adina Florea, Sorin Eugen Iasinovschi şi Bogdan Ciprian Pîrlog au îndeplinit condiţiile pentru participare la concursul pentru a conducea această Secţie.

Deși iniţial candidatura lui Bogdan Ciprian Pîrlog a fost respinsă, pe motivul lipsei de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror, ulterior, pe 4 iunie, plenul CSM a admis contestaţia formulată de acesta şi a permis susţinerea interviului pentru conducerea SIIJ. Bogdan Ciprian Pîrlog, procurorul care a deschis dosarul violențelor comise de jandarmi la mitingul diasporei din 10 august, a trecut ca obiectiv principal în proiectul său de management desființarea secției.

Vinerea trecută, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a demisiei.

Gheorghe Stan a fost numit judecător la Curtea Constituţională din partea Camerei. El a fost propus de Partidul Social Democrat.

Adina Florea este procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Ea a fost propusă de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, să preia conducerea Direcției Naționale Anticorupție, în urma concursului organizat după înlocuirea Laurei Codruța Kovesi, numire refuzata de două ori de președintele Klaus Iohannis.

Sorin Eugen Iasinovschi este procuror în cadrul Secției Speciale.

Această secție specială a pus-o sub acuzare pe fosta șefă a DNA Laura Codruța Koveși și a încercat de mai multe ori să preia de la DNA dosarul Tel Drum/DNA. A înregistrat o plângere penală pe numele prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans și a comisarului european pe Justiție Vera Jourova, iar recent, a restras apelul din dosarul de la instanța supremă în care sunt judecați Sebastian Ghiță și mai mulți foști magistrați și șefi din Poliția Prahova, care au fost achitați în primă instanță. Secția specială a făcut acelaşi demers şi în dosarul lui Viorel Hrebenciuc.