Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură sub centură pentru PSD. Decizia CSM este zdrobitoare. Breaking news în justiției
Lovitură sub centură pentru PSD. Decizia CSM este zdrobitoare. Breaking news în justiției

Lovitură sub centură pentru PSD. Decizia CSM este zdrobitoare. Breaking news în justiției

În urma ședinței de luni, 25 februarie, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât transmiterea unei solicitări către Guvernul României prin care se solicită abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia a fost luată cu 12 voturi DA, 3 voturi NU, 1 vot NUL.

Pe 19 februarie, Guvernul a adoptat o ordonanţă care modifică legile Justiţiei şi care interzice delegările în funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public, fără avizul CSM. În urma deciziei, Guvernului, mai multe parchete și instanțe naționale au decis să protesteze.

Premierul Viorica Dăncilă a chemat reprezentanţii magistraţilor la discuţii, luni, de la ora 15.30. la această întâlnire, urmează să se prezinte preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Lia Savonea.  Conform Agerpres, întâlnirea va avea loc la sediul Guvernului începând cu ora 15:30.

Potrivit aceloraşi surse, procurorii din CSM au hotărât să nu participe la întrevederea cu prim-ministrul. Viorica Dăncilă a invitat, luni, la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociaţiilor de magistraţi, precum şi reprezentanţi ai CSM pentru discuţii pe marginea legislaţiei în domeniul Justiţiei.