Criza imobiliară din Europa a dus la prăbușirea unui gigant

Criza imobiliară din Europa a dus la prăbușirea unui gigant Piața imobiliară. Sursa foto: Dreamstime

Cutremur în Europa. Un colos imobiliar a depus cerere de faliment. Unda de șoc va fi uriașă.

Faliment pentru un colos imobiliar. Signa Real Estate Management Germany a depus o cerere oficială de faliment la tribunalul districtual Charlottenburg din Berlin, potrivit revistei germane Spiegel.

Motivul care a dus la faliment

Se întâmplă pe măsură ce criza din grupul imobiliar al magnatului Rene Benko, care deţine active de 27 de miliarde de euro, se adânceşte, transmite Reuters.

Cererea afectează o filială germană a Signa Prime Selection. Acolo magnatul Benko şi-a reunit proprietăţile sale valoroase existente, se arată în raport.

Ne puteți urmări și pe Google News

Separat, ziarul austriac Der Standard a scris că o declaraţie de faliment pentru Signa Group ar putea avea loc marţea viitoare, citând o sursă.

În aceeaşi zi sunt planificate întâlniri ale angajaţilor Signa, când aceştia vor primi informaţii despre insolvenţă şi paşii următori.

Signa Group a refuzat să comenteze atunci când a fost contactat de Reuters. Instanţa nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii.

Signa group în faliment

Sursa foto: Signa group

Germania, în criză imobiliară

Germania, cea mai mare economie a Europei, se află în mijlocul unei crize imobiliare. Se întâmplă după ce o creştere bruscă a ratelor dobânzilor şi a costurilor clădirilor i-au forţat pe unii dezvoltatori să intre în insolvenţă. Totodată, ei au pus în aşteptare tranzacţiile şi construcţiile.

Situația amenință să afecteze creșterea economică și să alimenteze și mai mult tensiunile politice. Lipsa de locuințe afectează tot mai mulți cetățeni din Uniunea Europeană, potrivit Bloomberg.

În Germania, autorizațiile de construcții noi au scăzut cu peste 27% în primul semestru. În Franța, autorizațiile au scăzut cu 28% până în luna iulie. Iar în Marea Britanie se așteaptă ca numărul construcțiilor de locuințe să scadă cu peste 25% în acest an.

Suedia suferă cea mai gravă cădere de la criza din anii 1990, cu rate de construcție mai mici de o treime din ceea ce se consideră necesar pentru a ține pasul cu cererea.

Faliment Signa. Cine ar putea fi afectat

Grupul Signa are active de 27 de miliarde de euro (28,8 miliarde de dolari) şi active de 25 de miliarde de euro aflate în dezvoltare.

Zeci de bănci, companii de asigurări şi fonduri de pensii au finanţat şi investit de-a lungul anilor în companii Signa, arată prospecte de vânzare de obligaţiuni şi o prezentare Signa văzute de Reuters.

Legăturile financiare ale Signa Group sunt deosebit de puternice în Austria. Acolo a fost fondată şi îşi are sediul compania care intră în faliment.