„Am candidat, m-au condamnat!” Marea strategie a lui Dragnea a fost deconspirată. CTP știe ce va face liderul PSD în noaptea alegerilor prezidențiale

„Am candidat, m-au condamnat!” Marea strategie a lui Dragnea a fost deconspirată. CTP știe ce va face liderul PSD în noaptea alegerilor prezidențiale

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este convins că liderul PSD, Liviu Dragnea, își va asuma candidatura la alegerile prezidențiale din acest an.

Invitat la Digi24, Cristian Tudor Popescu a vorbit pe marginea scenariilor din jurul anunţului pe care liderul PSD, Liviu Dragnea, a promis să-l facă, duminică seara, după alegerile euro-parlamentare, în legătură cu persoana care va candidat la Preşedinţia României. Jurnalistul este convins că președintele PSD va candida. 

„Domnul Dragnea este sub, mult sub scorul partidului aşa că şi-a făcut socoteala că aceste alegeri, rezultatul lor,  este o rachetă de propulsie pentru el, în candidatura la preşedinţie. Indiferent de rezultatul real al alegerilor, duminică seara nu vom avea decât exit-pool-uri, cele care vor fi. Acolo, institutele sondajiste amice domnului Dragnea vor produce nişte cifre, aşa cum s-a întâmplat şi în 2009, care să-i permită domnului Dragnea să afişeze o atitudine triumfală şi să îşi lanseze candidatura. Dacă se vor dovedi nereale cifrele de-a doua zi dimineaţa, atunci domnul Dragnea poate, din postura de candidat la Preşedinţie, să strige că, în cursul nopţii, Iohannis, împreună cu statul paralel, cu Kovesi cu Timmermans, au furat alegerile. Apoi poate să ceară renumărarea, să ceară anularea, aşa cum a făcut Erdogan la Istanbul, dar asta din postura de candidat la Preşedinţie. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Apoi, pentru data de luni, dacă va fi achitat, este minunat, deci încă o rachetă de propulsie perfectă pentru candidatura la Preşedinţie. Dacă va fi condamnat, atunci domnul Dragnea va lansa sloganul: „Am candidat, m-au condamnat!”, cum a şi spus într-o convorbire la partid, acum câteva luni: „dacă o să candidez, mă arestează!”. Acum este foarte simplu, o să strige şi, să vedem, cum va fi arestat domnul Dragnea. Dacă se va pune problema, să ne imaginăm cum acest Minister de Interne, sub Carmen Dan, va trimite poliţiştii să pună în operă decizia instanţei. Hă-hă, e greu de imaginat, mult mai greu chiar decât în cazul lui Adrian Năstase, care ştim cu ce s-a soldat atunci.

Aşa că, trăgând linie, sub toate aceste calcule, domnul Dragnea va candida la Preşedinţie, îşi va anunţa candidatura duminică seara. Şi dincolo de aceste calcule, domnul Dragnea nu poate să facă pasul înapoi acum. El a fost cel mai activ membru PSD în această campanie aşa-zis pentru europarlamentare. Dar el nu a avut nicio treabă cu candidaţii de la europarlamentare. Domnul Dragnea a făcut campanie, prezidenţială, împotriva lui Iohannis, împotriva Uniunii Europene, pentru dezotrăvirea roşiilor şi peştilor. În ultimă instanţă, aşa cum domnul Dragnea a spus despre sine, lucrul pe care trebuie să ni-l amintim întotdeauna: „nu vreau să ies din funcţie şi din viaţă ca un prost!”. Deci, în mod clar, va candida!'', a concluzionat Cristian Tudor Popescu.