Cristian Cioacă, soțul Elodiei, s-a răzgândit. Nu mai vrea să scape de pedeapsă. Decizie neașteptată după ce fiul său și hackerul au fost citaţi

Cristian Cioacă, soțul Elodiei, s-a răzgândit. Nu mai vrea să scape de pedeapsă. Decizie neașteptată după ce fiul său și hackerul au fost citaţi Cristian Cioacă nu scapă de trecut. Mama Elodiei l-a dat în judecată. Sursă foto: Arhiva EVZ

Cristian Cioacă, soțul Elodiei, nu mai vrea să scape de pedeapsă după ce au fost citaţi în instanță fiul său şi hackerul care a spart e-mailului soției sale.

Cristian Cioacă a decis că nu mai vrea să fie scutit de pedeapsa primită în acest caz. Menționăm faptul că în primă fază, fostul polițist a solicitat ca din cazier să îi fie ștearsă condamnarea primită pentru accesarea ilegală a e-mailului avocatei Elodia Ghinescu.

De ce s-a răzgândit Cristian Cioacă, soțul Elodiei

Cristian Cioacă, care și-a dat și fiul în judecată în această toamnă, spera că va putea fi eliberat condiționat în dosarul de omor. Ulterior, când fiul său și hackerul care l-a ajutat să spargă e-mailul Elodiei au fost citați, Cristian Cioacă s-a răzgândit, chiar de la primul termen.

„Ia act de retragerea contestaţiei în anulare formulată de contestatorul Cioacă Constantin Cristian împotriva deciziei penale nr. 524 din data de 22.10.2014 pronunţată de Curtea de apel Brașov.

Ne puteți urmări și pe Google News

În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 680 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, se avansează Baroului Brașov din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se arată în decizia instaței.

Hackerul Adrian Nițu, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Mai exact, hackerul Adrian Niţu, care l-a ajutat pe Cioacă să spargă căsuţa de e-mail a soţiei sale Elodia Ghinescu, a primit o pedeapsă de un an şi jumătate cu suspendare.

Poliţistul Cristian Cioacă şi Adrian Marin Niţu au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru accesarea fără drept a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu.

Potrivit concluziilor procurorilor, „inculpatul Cioacă Constantin Cristian, cu sprijinul învinuitului Breazu Marius, a accesat fără drept sistemul informatic al serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Ghinescu Elodia-Marilena şi l-a determinat pe inculpatul Niţu Marin Adrian să acceseze, de asemenea fără drept, sistemul informatic al serverelor de e-mail, pe care erau stocate mesajele de la adresa e-mail a avocatei Ghinescu Elodia-Marilena, încălcând astfel măsurile de securitate prin folosirea în mod fraudulos a numelui de utilizator şi a parolei de autentificare – fără a fi titulari ai acestora – şi să transfere date informatice în alte sisteme informatice”.

Pe serverele respective erau stocate toate mesajele avocatei Elodia Ghinescu, al cărei trup nu a fost descoperit nici până în clipa de faţă. Iar aşa cum subliniază procurorii Cristian Cioacă nu avea niciun drept să-i acceseze serverele soţiei sale dispărute, spun procurorii DIICOT, care mai explicau atunci că numele de utilizator, dar și parola contului respectiv au fost folosite în mod fraudulos, scrie spynews.ro.