Evenimentul Zilei > Social > Cristian Cioacă, polițistul condamnat pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, a ieșit din închisoare
Cristian Cioacă, polițistul condamnat pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, a ieșit din închisoare

Cristian Cioacă, polițistul condamnat pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, a ieșit din închisoare

Cristian Cioacă este în libertate. Polițistul care a fost condamnat la aproape 16 ani de închisoare pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, cu toate că nu a fost găsit cadavrul, iese din închisoare a doua oară în ultimele 3 luni de când beneficiază de 24 de ore de libertate. Polițiștii au încă o șansă pentru a o găsi pe Elodia.

„Polițistul care a ucis-o pe Elodia Ghinescu este acum în permisie până mâine. Asta se întâmplă a doua oară în ultimele 3 luni de când beneficiază fostul polițist de 24 de ore de libertate.

Chiar dacă nu a existat niciodată un cadavru și nu și-a recunoscut niciodată faptele pe care le-a făcut, fostul polițist a fost condamnat la aproape 16 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte și profanare de cadavre, dar și de pentru violarea corespondenței electronice a soției sale, Elodia Ghinescu. Acesta a ispășit deja 8 ani de închisoare din pedeapsă de 15 ani și 8 luni”, informează  Antena 3.

Cristian Cioacă, urmărit la fiecare pas

Nu este pentru prima dată când fostul polițist părăsește penitenciarul. Însă, acest lucru nu este doar un beneficiul pentru deținut, ci și o strategie a poliției.

Prietena cea mai bună a Elodiei Ghinescu, celebra avocata Lorette Luca, a dezvăluit în urmă cu ceva timp faptul că poliția îl supraveghează constant pe Cristian Cioacă. Oamenii legii speră ca „infractorul să se întoarcă la locul faptei”. Aceștia au avut grijă să refacă de fiecare dată toate traseele pe care Cioacă le-a făcut cât timp s-a aflat în libertate, dar în zadar.

„Cioaca a fost filat. Întotdeauna un criminal se întoarce la locul în care a ascuns cadavrul. În sfârșit i se face dreptate Elodiei”, a declarat într-un interviu halucinant avocata Lorette Luca, prietena de o viață a Elodiei Ghinescu, pentru WOW Biz.

Mai mult, Lorette Luca era de părere în anul 2012 că fostul polițist a îngropat cadavrul în Brașov: „În Brașov. Este o zonă geografică atât de permisivă…”

Fostul polițist ar putea ieși mai devreme din închisoare

Avocata părinților Elodiei, Crina Radu, susține că fostul polițist Cristian Cioacă este un deținut VIP.

„Are acolo un regim preferențial. Ar fi în cameră doar cu încă o persoană. Dintotdeauna a avut un regim preferențial. Știu că acolo e privit așa ca un VIP, poate pentru faptul că e din Pitești. Toate instituțiile care au fost implicate în situația lui Cristian Cioacă nu au fost obiective, și în privința copilului.”, a declarat Crina Radu, la Antena Stars.

Posibilitatea ca fostul polițist să iasă pe bună purtare din pușcărie este una foarte mare.

„Cristian Cioacă este privit altfel decât alte persoane care sunt în situația dumnealui. Oricum i s-a aplicat o pedeaspă destul de mică. Dumnealui e tânăr și va ieși din închisoare, însă pe Elodia cine o mai aduce de acolo de unde e”, a spus Crina Radu.