Avocata familiei Ghinescu e scandalizată, Cioacă vrea să fie eliberat condiționat. Ce-a făcut în pușcarie polițiștul acuzat că a ucis-o pe Elodia

Avocata familiei Ghinescu e scandalizată, Cioacă vrea să fie eliberat condiționat. Ce-a făcut în pușcarie polițiștul acuzat că a ucis-o pe Elodia Sursă: Arhiva EvZ

Cristian Cioacă, polițistul acuzat că a ucis-o pe soția lui, avocata Elodia Ghinescu, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni pentru lovituri cauzatoare de moarte. A ispășit până acum 7 ani din pedeapsă și ar putea fi eliberat înainte de termen, spune avocata sa.

Cristian Cioacă are un comportament bun în spatele gratiilor, muncește și urmează cursuri, activități care îl ajută la reducerea pedepsei, pentru că sunt considerate zile de executare. Astfel, fostul polițist are dreptul să depună cerere de liberare condiționată după ce ispășește o treime din pedeapsă, susține avocata acestuia, Maria Vasîi.

Cea care îl apără pe fostul polițist în cazul morții Elodiei Ghinescu spune că în acest an nu va fi eliberat, pentru că nu îndeplinește deocamdată condițiile pentru a avea dreptul să depună cererea de liberare condiționată. "Nu am depus încă o cerere de liberare condiționată, nu întrunește încă toate condițiile pentru liberare. Cu siguranță anul acesta nu va intra în comisie.  Ar fi bine dacă ar putea intra, dar nu intră în comisie. Vedem ce va fi la anul, să vedem ce legi mai apar, ce beneficii se mai dau.", a declarat Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, în exclusivitate pentru wowbiz.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avocata familiei Ghinescu se opune categoric

În opinia apărătoare familiei Elodiei Ghinescu, comportamentul bun al lui Cristian Cioacă din închisoare nu ar trebui să reprezinte un argument pentru liberare condiționată. Avocata este de părere că fiecare deținut trebuie să aibă un comportament adecvat, iar instanța ar trebui să țină cont de faptele pentru care a fost condamnat.

"I s-a dat o pedeapsă mică raportat la gravitatea faptelor comise și atunci instanțele din Pitești nu ar trebui să admită o astfel de cerere de liberare condiționată. Comportamentul lui este unul normal în penitenciar, nu este un comportament excepțional, ieșit din comun să spui că a avut un comportament bun și atunci îi admitem cererea. Este un comportament normal, cum ar trebui să aibă orice persoană acolo.", mai spune avocata Crina Radu.