Cristian Bușoi a dezvăluit că Frans Timmermans a subliniat că Acordul Verde European (Green Deal) rămâne obiectivul strategic pe termen lung al Uniunii Europene și poate reprezenta o oportunitate excelentă pentru relansarea economică a Uniunii.

„Prin investițiile în tehnologii curate, verzi, în tehnologii ale viitorului, industria UE își va crea un avantaj important în competiția de pe piața internațional. 

În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European l-am asigurat pe vicepreședintele Timmermans că ITRE va susține obiectivele pe termen mediu și lung ale Green Deal. Am insistat însă și am subliniat importanța realizării de către Comisia Europeană a unui studiu de impact pentru obiectivul ambițios de reducere a emisiilor de carbon cu 50 – 55% până în 2030, care trebuie să țină cont în mod obligatoriu de efectele crizei COVID-19.

Trebuie ca industria europeană: sistemele energetice, industriile poluante, industria transportului, agricultura să poată să absoarbă în continuare investițiile și să fie ajutate să facă față presiunii de a se alinia la obiectivele Green Deal, fără a pune în pericol locurile de muncă și fără a exista riscul creșterii prețurilor la energie electrică, combustibili, alimente, autoturisme sau alte produse și servicii”, a spus Bușoi