Evenimentul Zilei > Politica > Crin Antonescu, verdictul serii: Conflictele dintre USR și PNL sunt fundamentale. USR nu este partid de dreapta
Crin Antonescu, verdictul serii: Conflictele dintre USR și PNL sunt fundamentale. USR nu este partid de dreapta

Crin Antonescu, verdictul serii: Conflictele dintre USR și PNL sunt fundamentale. USR nu este partid de dreapta

Crin Antonescu este de părere că refacerea coaliției cu USR e o variantă înfundată deoarece, spune fostul lider PNL, niciodată nu a simțit atâta ostilitate între două partide câtă există acum.

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu este de părere că sunt puține șanse pentru refacerea coaliției dintre liberali și USR, pentru că între cele două partide există multă ostilitate și „conflicte fundamentale”. Mai mult, fostul președinte afirmă că USR nu se poate numi partid de dreapta.

Nu se poate vorbi despre refacerea USL-ului şi explică de ce nu este posibilă alianţa

„Se vorbește de refacerea coaliției cu USR. Personal, cred că asta e o variantă înfundată, din cel puțin două mari motive. Eu am trăit multe coaliții. Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide câtă există, de fapt, între USR și PNL astăzi. Și mă tem că în ipoteza în care această coaliție s-ar putea reface, conjunctural, sub diverse presiuni, în acest moment, ea nu are cum să dureze, pentru că conflictele în interior sunt fundamentale”, a spus Crin Antonescu.

„În al doilea rând, există răspândită masiv în rândurile PNL – și cred că pe bună dreptate – o mare îndoială în legătură cu capacitatea actului de guvernare, a actului administrativ la USR. Vezi guvernarea anului 2016, vezi guvernarea recentă la Ministerul Sănătății, vezi experiențele aproape traumatizante de la primăria sectorului 1 din Capitală sau primăria Timișoara”, a adăugat el.

Crin Antonescu: Nimeni nu îmi poate da un singur element prin care USR să fie definit ca partid de dreapta

„Singurul argument care se invocă, și anume că sunt două partide de dreapta, nu stă în picioare, pentru că nimeni nu îmi poate da un singur element prin care USR să fie definit ca partid de dreapta. Chiar și în Parlamentul European, cele două partide fac parte din grupuri diferite și adeseori aflate în conflict”, a mai spus Crin Antonescu.

Pe de altă parte, spune el, nu se pune problema refacerii USL, deoarece alianța dintre PNL și PSD a fost o alianță electorală, declarată și prezentată ca atare electoratului, a concluzionat fostul preşedinte al PNL la digi24.