Crin Antonescu, în război pentru locul 2

Crin Antonescu, în război pentru locul 2

Crin Antonescu, pre zi den ţiabilul PNL, a intrat şi el în bătălia pentru Cotroceni şi a deschis un front de luptă împotriva lui Mircea Geoană.

Plasat pe locul al treilea în sondaje, Antonescu încearcă astfel să-i „sufle” candidatului PSD locul în finala cu Traian Băsescu. Strategia liderului PNL este simplă: pentru a intra în turul doi, trebuie să-l atace puternic pe Geoană. Lucru pe care Crin Antonescu l-a şi pus în practică în acest weekend. Prezidenţiabilul PNL a afirmat că Geoană nu e cu nimic diferit faţă de Băsescu şi, în acest sens, a-l înlocui pe actualul preşedinte cu liderul PSD nu ar însemna o schimbare. Din acest motiv, Crin Antonescu a anunţat sâmbătă, la Oradea, că nu l-ar susţine pe Mircea Geoană într- o eventuală confruntare cu Traian Băsescu în turul doi al alegerilor prezidenţiale din toamnă.   “Pentru noi, singura temă pentru alegerile prezidenţiale este dacă putem schimba ceva esenţial, or, a-l schimba pe Băsescu cu Geoană nu înseamnă a schimba ceva esenţial”, a declarat Antonescu, citat de Mediafax. În schimb, dacă ar ajunge preşedinte, iar PNL ar fi în postura de partid care să nominalizeze un candidat la postul de premier, Antonescu l-ar desemna în această calitate pe Călin Popescu-Tăriceanu. Geoană îi răspunde în „americană”   Replica lui Geoană nu a întârziat să apară şi a constat într-o zicală americană: „Îi răspund domnului Antonescu, în cel mai neaoş accent românesc - Never say never!”. În traducere: Niciodată să nu spui niciodată!

Prin acest mesaj, liderul PSD i-a recomandat candidatului PNL să se mai gândească. Geoană s-a arătat sceptic în privinţa şanselor lui Antonescu de a ajunge în turul doi. „Crin Antonescu are o singură şansă să intre în turul doi, şi anume ca domnul Băsescu să nu intre”, a spus Geoană.

Antonescu a continuat şi ieri duelul de la distanţă atacându-i de-a valma pe Băsescu şi Geoană, pe motiv că „se veselesc la Sâmbra oilor” în timp ce „ţara e în derivă”. Prea multă veselie pe timp de criză i-a reproşat şi Elenei Udrea, care „învaţă să încalece cai la mare”, şi lui Marian Vanghelie, pentru că „teoretizează principiul micului, al berii şi al manelei”. „Ţara arde şi babele se piaptănă”, a conchis Crin Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News