Evenimentul Zilei > Politica > Crin Antonescu are un mesaj pentru Orban și Cîțu. Candidează la șefia PNL? Răspunsul e scurt și categoric
Crin Antonescu are un mesaj pentru Orban și Cîțu. Candidează la șefia PNL? Răspunsul e scurt și categoric

Crin Antonescu are un mesaj pentru Orban și Cîțu. Candidează la șefia PNL? Răspunsul e scurt și categoric

Fostul lider al PNL Crin Antonescu a oferit detalii despre planurile sale în ceea ce privește o eventuală candidatură la șefia partidului. Declarațiile au fost făcute după ce istoricul Marius Oprea a lansat, în spațiul public, ideea potrivit căreia reimplicarea lui Antonescu în formațiunea politică ar reprezenta reinventarea și stingerea conflictelor din partid.

Fostul lider PNL Crin Antonescu a oferit o serie de explicații cu privire la o eventuală implicare în politica liberalilor. În cadrul unei emisiuni televizate ale România TV, Antonescu a vorbit despre anunțul candidaturii sale, după ce istoricul Marius Oprea a transmis că revenirea celui dintâi în partid ar însemna „reinventarea liberalilor și stingerea conflictelor”.

Marius Oprea: „Crin Antonescu ar salva partidul”

„(Conflictele – n.r.), așa cum se vede, au scindat puternic partidul în interior, până la riscul de fractură, după alegerile din septembrie de la PNL. Într-un plan ideal, el (Crin Antonescu – n.r.) ar putea fi candidatul-surpriză la aceste alegeri, care ar împăca ambele tabere și ar salva partidul, acum strâns legat de riscurile guvernării și de ambițiile politice ale președintelui Klaus Iohannis și ale unor lideri care riscă să-l macine încet și sigur”, a scris Marius Oprea într-un editorial.

Antonescu oferă un răspuns scurt și categoric. Nu mai are planuri politice

În acest context, fostul lider liberal Crin Antonescu a vorbit despre o eventuală candidatură a sa la șefia PNL. Antonescu a spus că nu mai are planuri politice și a subliniat că i se pare ”indecent” să participe la Congresul din 25 septembrie pentru funcția de președinte al partidului.

”Răspunsul scurt e nu. E scurt şi categoric. Am ţinut să răspund invitaţiei dumneavoastră în speranţa de a clarifica un lucru pe care îl afirm a nu ştiu câta oară şi să le spun celor care ne urmăresc cum stau lucrurile. Dacă vreodată, e puțin probabil, voi intenționa să am un demers de natură politică, publică, îl voi anunța eu.

Înțeleg că micuța furtună s-a stârnit pentru că istoricul Marius Oprea a publicat un articol și asta e tot. Nu am nici cea mai mică intenție de a candida la președinția PNL sau la vreo funcție în PNL. Mi s-ar părea și indecent să apar și eu la congres: ”Nu aveți nevoie de un șef?” Nu este cazul, nu am niciun fel de intenție în această privință”, a declarat Crin Antonescu.

Războiul din PNL este prea dramatizat

Fostul lider PNL este de părere că luptele din partid se dramatizează excesiv. Crin Antonescu este de părere că dacă ratezi șansa de a fi lider, trebuie să oferi locul altcuiva.

„Am sentimentul că se dramatizează excesiv – şi participanții la această cursă, dar şi întâmplarea în sine. Se leagă atât de mult soarta partidului de soarta individului. Liderii sunt trecători, partidele, trecătoare şi ele, sunt ceva mai durabile. Lucrurile sunt simple pentru mine. Există niște criterii, nişte obiective, există şansa liderului. Ai ratat, laşi şansa altuia. Am făcut şi eu”, a spus Crin Antonescu.

Amintim că actualul președinte al liberalilor, Ludovic Orban, pare că pierde lupta împotriva lui Florin Cîțu. Premierul l-a făcut de râs pe actualul șef, după ce și-a chemat echipa de susținători pe scena conferinței de alegeri a filialei liberalilor de la Cluj. Ludovic Orban a rămas, în primul rând, singur în amfiteatrul în care a fost susținută conferința.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: