Update. Crima de la Sibiu, răsturnare de situație. Suspecții, din Dolj. Cine este, de fapt, martorul-cheie

Update. Crima de la Sibiu, răsturnare de situație. Suspecții, din Dolj. Cine este, de fapt, martorul-cheie Noi detalii despre cazul Adrian Kreiner. Și fiica afaceristului a fost la un pas de moarte. Sursa foto: Facebook

Crima de la Sibiu. Răsturnare de situație în ancheta uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner. Anchetatorii au renunțat la ipoteza asasinatului sau a unei crime.

Update 2 - Cine este martorul-cheie

Potrivit informațiilor din anchetă, bărbatul din localitatea timișeană Dumbrăvița a fost condamnat în Statele Unite la 4 ani de închisoare pentru fraudă cu carduri.

Acesta, alături de mai mulți complici, a instalat diverse dispozitive și camere de filmat pe bancomatele mai multor bănci din America. Ulterior, gruparea a furat informații legate de conturile clienților, pe care i-a lăsat fără bani.

Despre frauda pusă la cale de actualul martor cheie pentru crima de la Sibiu s-a vorbit în toată presa din SUA. Se mai știe că bărbatul de 44 de ani și-a recunoscut vinovăția, în America.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu există deocamdată informații despre momentul în care actualul martor și suspect a revenit în România.

Update - Cei trei suspecți ar fi din județul Dolj

Potrivit ultimelor informații ale anchetatorilor, cei trei suspecți de uciderea lui Adrian Kreiner ar fi din județul Dolj. procurorii spun că e vorba despre un grup infracțional care a mai comis jafuri similare cu crima de la Sibiu.

Crima de la Sibiu. Răsturnare de situație în ancheta privitoare la uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner.

Crima de la Sibiu. Anchetatorii renunță la o ipoteză foarte credibilă

Anchetatorii se pare că renunță la ipoteza unui asasinat la comandă sau au unei crime din răzbunare. Și asta în ciuda faptului că cei trei infractori care l-au omorât pe Kreiner nu au furat banii din casă. Singurele lucruri pe care le-au luat din casă sunt câteva ceasuri, în valoare totală de circa 200.000 de euro.

În prezent, procurorii au reținut un suspect, din localitatea Dumbrăvița, din județul Timiș. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani, despre care se crede că l-ar fi găzduit pe unul dintre ucigașii lui Adrian Kreiner.

Anchetatorii ar fi descoperit legătura după ce au comparat ADN-ul prelevat ieri din casa milionarului sibian cu cel din casa suspectului.

Ce se știe despre noul suspect

Bărbatul din Dumbrăvița, Timiș, a fost reținut în urma unei percheziții și adus la Sibiu. Suspectul de 44 de ani este audiat, la această oră, la parchetul din Sibiu.

Deocamdată, despre bărbatul din Timiș se crede că, pe lângă că l-a găzduit pe unul dintre ucigași, este complicele acestora. Mai precis, el ar fi tăinuitorul unui grup infracțional al cărui mod de operare ar fi similar cu crima de la Sibiu.

Suspectul de 44 de ani din Dumbrăvița este cel care ar fi urmat să valorifice ceasurile furate din casa din Sibiu a milionarului Adrian Kreiner. Surse din anchetă mai spun că cei trei suspecți, care ar fi fost deja identificați, au mai comis infracțiuni similare cu crima de la Sibiu.

Procurorii mai cred că cei trei autori ai jafului soldat cu moartea milionarului ar fi plecat deja din țară.

Crima de la Sibiu, mai multe ipoteze

Reamintim că, miercuri, procurorii au descoperit, în casa milionarului Adrian Kreiner, ADN al unui infractor român. În funcție de ADN, anchetatorii au făcut legătura cu un individ care are un cazier încărcat. El ar mai fi comis diverse infracțiuni în Belgia. 

Tot mierucuri, procurorii care anchetează crima de la Sibiu au aflat că cei trei bărbați care l-au bătut până la moarte pe Adrian Kreiner au folosit telefonul milionarului. Ultima accesare a serviciului WhatsApp ar fi avut loc la ora la care Adrian Kreiner era bătut.

Noul curs al anchetei contrazice vechile ipoteze, precum asasinatul la comandă sau crima din răzbunare. Aceste scenarii au fost credibilizate, miercuri, de declarațiile unui amic al lui Adrian Kreiner, care a spus că acesta avea probleme cu banii. Mai precis, milionarul sibian i s-ar fi plâns că duce lipsă de lichidități, din cauza afaceri cu criptomonede pe care o crease.

Reamintim că Adrian Kreiner avea, pe lângă afacerea cu propria criptomonedă, o afacere cu piese auto pentru Germania. El și-a făcut averea în Austria, unde a emigrat după revoluție, Tot în Austria, a fost căsătorit cu o localnică, al cărei nume l-a preluat și l-a păstrat și după divorț.

Citește și:

Criminalii omului de afaceri Adrian Kreiner au fost fost identificați. Suspecții ar fi pakistanezi

Ce se întâmplă cu averea lui Adrian Kreiner. Milionarul ucis, viață discretă și plină de secrete

Adrian Kreiner, cauza morții. Rezultatul autopsiei e neobișnuit

Omul de afaceri din Sibiu atacat în propria casă a murit