Crima lui Dorel Marcu nu are nicio asemănare cu cea comisă de Mailat, cred psihologii

Crima lui Dorel Marcu nu are nicio asemănare cu cea comisă de Mailat, cred psihologii

Omorul care a zdruncinat Spania şi România deopotrivă nu poate fi sub nicio formă asemănat cu ce s-a întâmplat în Italia cu cazul Mailat, consideră specialiştii. În plus, analizând profilul băiatului completat de acesta pe un site de socializare, Dorel Marcu ar fi fost un tânăr normal, nepregătit pentru o viaţă de familie şi nemulţumit în plan social.

"Ceea ce prezintă pe acel site nu e altceva decât proiecţia oricărui tânăr român, uşor fantasmagorică, dacă vă uitaţi pe mai multe site-uri de socializare găsiţi profiluri asemănătoare de tineri care visează la altceva decât are. Este vorba despre un tânăr care are o familie la o vârstă fragedă, dar care nu trădează o patologie sau un individ sociopat care să vrea să-şi ucidă soţia", explică psihologul Hanibal Dumitraşcu.

"Cât se poate de simplu, onest, cinstit, fără fitze şi zic eu de caracter", aşa se descrie tânărul, iar despre "persoana ideală" acesta spune că ar trebui să fie "fără fitze, cinstită şi cu un caracter sănătos". Citatul favorit al lui Dorel Marcu este "Ce nu îţi place ţie nu face altuia". "Toate aceste elemente arată că încearcă, asemeni altora, să-şi proiecteze o identitate pe care nu o au, iar aceste descrieri trădează gradul lui de insatisfacţie. Reiese clar profilul unui băiat nepregătit să fie tată, un băiat dependent de părinţi, obedient, aşa se explică de ce a telefonat acasă imediat după faptă", mai spune psihologul.

Crima tânărului a fost asociată în presă fie cu cea comisă de Mailat în Italia, fie cu cea a unui taliban care decapitează victima, în direct pe Internet. "În realitate, este o crimă domestică, care din păcate se întâmplă frecvent, generată de neînţelegeri şi gelozie", explică Hanibal Dumitraşcu.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ce spune presa din Spania despre Dorel, cel care şi-a strangulat prietena însărcinată