Evenimentul Zilei > Actualitate > Crimă abominabilă în Bihor. Un bărbat și-a ucis tatăl cu o bâtă de lemn
Crimă abominabilă în Bihor. Un bărbat și-a ucis tatăl cu o bâtă de lemn

Crimă abominabilă în Bihor. Un bărbat și-a ucis tatăl cu o bâtă de lemn

Un bărbat din județul Bihor a fost plasat în arest preventiv după ce și-a lovit mortal în cap tatăl, cu o bâtă de lemn. Bătrânul de 77 de ani nu a mai avut nicio șansă.

Crimă abominabilă în Bihor. Un bărbat de 43 de ani din localitatea Cherechiu l-a lovit mortal în cap pe tatăl său, cu o bâtă de lemn, inculpatul fiind reţinut sâmbătă pentru 24 de ore. Ulterior a fost arestat preventiv, a informat luni purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim procuror adjunct Sabău Gligor.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din 13 martie prevede demararea acţiunii penale împotriva inculpatului P. I., pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.

„Din mijloacele de probă administrate în cauză a rezultat că, în seara zilei de 08.03.2021, in timp ce se afla la domiciliul său situat în comuna Cherechiu, judeţul Bihor, pe fondul unui conflict spontan cu tatăl său, victima P. J. (în vârstă de 77 ani), inculpatul P. I. (în vârstă de 43 ani) i-a aplicat acestuia o singură lovitură cu o bâtă de lemn în zona capului, provocându-i victimei fracturi osoase craniene, care au avut ca urmare moartea victimei, survenită la data de 12.03.2021,” se arată în comunicat.

Prin ordonanţa din data de 13.03.2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, criminalul a fost reţinut pe o durată de 24 ore.

Crimă abominabilă în Bihor. Bătrânul a intrat în comă profundă la spital

Pe 14 martie, procurorul de caz a formulat propunerea de arestare preventivă a inculpatului. La finalul dezbaterilor judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Surse din cadrul anchetei au precizat că după câteva ore bătrânul a fost transportat la spital. Aici a intrat în comă profundă, iar câteva zile mai târziu a încetat din viață, relatează bihon.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului P. I. și arestarea preventivă a acestuia reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a mai precizat prim procuror adjunct Sabău Gligor, citat de Bihon.