Evenimentul Zilei > Politica > Crește numărul de vaccinări zilnice. Florin Cîțu dă asigurări că nu vom ajunge la lockdown
Crește numărul de vaccinări zilnice. Florin Cîțu dă asigurări că nu vom ajunge la lockdown

Crește numărul de vaccinări zilnice. Florin Cîțu dă asigurări că nu vom ajunge la lockdown

Prim-ministrul Florin Cîţu dă asigurări că România nu va ajunge în lockdown, dar îi îndeamnă pe români să respecte măsurile de protecţie, pentru "a trece cu bine" peste această perioadă de pandemie.

Prim-ministrul Florin Cîţu dă asigurări că România nu va ajunge în lockdown, dar îi îndeamnă pe români să respecte măsurile de protecţie, pentru „a trece cu bine” peste această perioadă de pandemie.

Totodată, el menţionează că, în perioada următoare, numărul persoanelor imunizate zilnic anti-COVID va ajunge la 80.000.

„Am participat la şedinţa tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat în privinţa pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecţie. Numai aşa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. În perioada următoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a scris premierul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Proteste în București, împotriva restricțiilor

Mai multe proteste sunt programate pentru ziua de sâmbătă în București, ca urmare a restricțiilor pe care le-au anunțat autoritățile.

Protestele au loc în ziua în care în București s-au înregistrat 6.096 de cazuri noi de infectare de Coronavirus la nivel național și un număr de 1433 de cazuri în Capitală. În București rata de incidență a ajuns la 4.85. Iar mai multe localități din jurul Bucureștiului intră în carantină.

Unul dintre proteste este organizat în Piața Victoriei, acolo unde a ajuns și senatoarea Diana Șoșoacă, dar și mai mulți reprezentanți ai Horeca. Aceștia cer redeschiderea restaurantelor la interior, dar și renunțarea la ”dictatura măștilor de protecție”.

Totuși, marea majoritate a persoanelor ce participă la proteste purtau masca de protecție.

Un alt protest a început la ora 15 și în zona fântânilor de la Universitate, în București.