Evenimentul Zilei > Actualitate > Un CRATER adânc de 50 de metri i-a îngrozit pe oamenii din SURDUC
Un CRATER adânc de 50 de metri i-a îngrozit pe oamenii din SURDUC

Un CRATER adânc de 50 de metri i-a îngrozit pe oamenii din SURDUC

O groapă adâncă de aproape 50 de metri şi cu diametrul de 3,5 metri a apărut peste noapte în localitatea sălăjeana Surduc.

Localnicii din Surduc dau vina pe fostele mine subterane de cărbune. Galeriile au început să se surpe din cauza infiltraţiilor de apă, cred foştii mineri. Craterul a fost descoperit întâmplător pe dealul din apropierea centrului localităţii de săteni aflaţi cu vitele la păscut. Îngroziţi, oamenii au alertat autorităţile. La faţa locului au sosit echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum Sălaj, locul fiind împrejmuit cu gard de protecţie, pentru prevenirea unor eventuale tragedii.

Teodor David, un localnic care a muncit în minele din Surduc 25 de ani, a declarat pentru Radio România Actualităţi că groapa a apărut pe locul unde au fost efectuate săpături între straturile de cărbune. „O ajuns apă acolo şi au început să se surpe. Pe sub sat trec galerii. Şi apa din fântâni îi unsuroasă, roşiatică. Nu-i bună de băut. Nici la animale nu o dăm. Aducem de la vecini”.

Craterul este adânc, iar pământul de pe margini continuă să cadă. Localnicilor le este teamă că se vor trezi într-o zi cu casele îngropate sub pământ, dar nu vorbesc de parcă le-ar fi teamă să nu se întâmple.

Autorităţile locale au solicitat sprijinul experţilor. Specialişti în domeniu au început o anchetă pentru a vedea ce este de făcut.

Oamenii sunt speriaţi, la fel şi autorităţile locale. Foştii mineri cred că de vină este procesul prin care minele au fost dezafectate şi spun că unele lucrări nu au fost fost efectuate corect.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: