Rezultatele testelor au șocat pe toată lumea, deoarece ea a obţinut 162 puncte la testul IQ. În mod obișnuit, un rezultat de 140 de puncte la un test de IQ dovedește faptul că persoana care a obținut un astfel de scor este un geniu. Mai mult decât atât, la această sesiune de teste au participat un total de 90 de elevi, atât din gimnaziu cât și din învățământul liceal. Dintre aceștia doar șapte elevi au reușit să meargă mai departe, printre care și Timeea, reușind să treacă testele riguroase ale celor de la Mensa, fiind în cele din urmă acceptați, notează GdS.

 „A fost uimitor şi neaşteptat că are un scor IQ atât de mare. 140 de puncte IQ este considerat a fi al unui geniu. Ea a obţinut 162 de puncte IQ. La testul respectiv au participat în prima etapă 40 de copii de clasa a VII-a şi 50 de elevi de clasa a XII-a. Au trecut mai departe șapte copii, printre care şi ea, care a reuşit să treacă testul cel mai dificil şi a fost acceptată în cadrul organizaţiei Mensa“, a spus Florentina Petrescu, mama elevei. 

 Adolescenta este pasionată de citit, de arhitectura şi cultura Japoniei şi a Coreei de Sud. Părinţii spun că a ajuns chiar să scrie şi să citească în japoneză şi coreeană:

„Este pasionată de tot ceea ce înseamnă Japonia şi Coreea. Ca să afle cât mai multe despre aceste ţări, a ajuns să înveţe singură coreeana şi japoneza“, a mai spus mama elevei.  A început şcoala la patru ani  Timeea locuieşte în sud-vestul Londrei cu părinţii, care şi-au deschis propriile afaceri, promovând produse româneşti. „Am plecat din România pentru un trai mai bun. Am deschis în centrul oraşului Londra un restaurant românesc. 10% din clienţii noştri sunt străini, care intră să încerce produsele româneşti. Avem şi englezi cărora le place mâncarea românească. Ne trec pragul pentru sarmale, ciorbă de burtă sau tochitură. Avem şi un magazin tot cu produse româneşti“, a mai spus Florentina Petrescu.