Evenimentul Zilei > Actualitate > Întrebare: Va avea sau nu va avea Craiova un stadion sigur pentru cetăţeni?
Întrebare: Va avea sau nu va avea Craiova un stadion sigur pentru cetăţeni?

Întrebare: Va avea sau nu va avea Craiova un stadion sigur pentru cetăţeni?

După multe probleme, erori de construcţie, contraziceri între cei implicţi, aflăm şi părerea Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), care recunoaște că sunt probleme cu stadionul de 55 de milioane de euro din Craiova.

În răspuns, ISC spune un lucru grav. „Învelitoarea menționată în solicitare, montată între axele 40 și 41, peluza 2, a fost demontată. Aceasta a fost instalată fără a se monta elementele de prindere a învelitoarei, pe generatoare. De asemenea, se face precizarea că între axele 40 și 41 este prevăzut rost de dilatare. În urma vizitei în șantier, au fost constatate neconcordanțe/deficiențe între geometria structurii metalice proiectate și cea executată. Proiectantul va dispune remedierea sau refacerea, după caz, a acestor deficiențe, prin «dispoziție de șantier» (prin care se va stabili dacă a fost afectată sau nu siguranța lucrării)”, se arată în răspunsul ISC către GdS.

Reacţia primarului Mihail Genoiu: Oare atât de mult contează ziua în care e gata?

"Despre stadion a vorbit și primarul Craiovei, Mihail Genoiu, care a spus că nu înțelege graba de a inaugura lucrarea. „Hai să vă spun un lucru! Și cu Water Park-ul acesta, și cu multe lucruri pe care le-am discutat împreună: poți să-l finalizezi foarte repede, dar poți să ai acea exigență, să te duci cu el până când este cât mai aproape de ceea ce îți dorești.

Și treaba asta v-am arătat-o și cu Parcul «Romanescu», și cu Water Park, și cu parcarea subterană. Același lucru îl spun și eu cu stadionul și nu renunț la această idee.

Oare atât de mult contează ziua în care e gata? Important este să nu aibă nici un fel de probleme. Important este să fie cât mai bine executat, fără grabă și, dacă apare o problemă de întârziere…. păi problema de întârziere nu este decât a unuia singur: a constructorului, pentru că va trebui să plătească penalități“, a spus primarul, citat de GdS.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: