Crăciunul și Fecioara Maria, considerate discriminatorii de un ghid UE

Crăciunul și Fecioara Maria, considerate discriminatorii de un ghid UE Sursa foto: Yulia Zhemchugova | Dreamstime.com

Crăciunul și Maria sunt considerate discriminatorii, potrivit Ghidului UE, care recomandă să fim sensibil față de cei care nu sunt creştini.

Crăciunul și Fecioara Maria sunt considerate discriminatorii, potrivit Ghidului UE aflat în curs de revizuire. Mai exact, Comisia pentru Egalitatea de Șanse a Uniunii Europene consideră cuvinte precum Crăciunul sau numele creștine precum Maria sunt discriminatorii.

Crăciunul și Maria, considerate discriminatorii

Un ghid scris și publicat de Comisie precizează că își propune să asigure „comunicarea incluzivă” în care oamenii „indiferent de sex, culoarea pielii, religie sau etnie” să fie atât „prețuiți” cât și „să fie recunoscuți”.

Angajații Comisiei UE nu ar trebui să presupună că toată lumea este creștină și sărbătorește festivitățile creștine în consecință. Ar trebui să fii „sensibil” față de oamenii care nu aparțin creștinismului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Crăciun, Moș Crăciun, Fată, Copil, Scenă

Crăciunul. Moş Crăciun. Sursa foto: Pixabay

Ghidul UE spune să nu folosim Sezonul de Crăciun

Pe lângă recomandarea de a evita Crăciunul şi Maria, ghidul cere ca în loc de „Sezonul de Crăciun poate fi stresant”, este mai bine să spunem „Sezonul sărbătorilor poate fi stresant”.

Fecioara, Isus, Religie, Biserică

Fecioara Maria cu princul Iisus. Sursa foto: Pixabay

În plus, nu trebuie să folosiți nume care „aparțin doar unei singure religii”, cum ar fi „Maria și Ioan”. În acest caz, „Malika și Julio”, de exemplu, este mai bine. După proteste violente, comisarul pentru egalitate de șanse Helena Dalli a retras liniile directoare. Mai mulți membri ai Parlamentului European au depus o plângere oficială.

Cardinalul Jean-Claude Hollerich: Crăciunul face parte din realitatea europeană

Comisarul pentru egalitatea de șanse al Uniunii Europene, Helena Dalli a spus despre document că nu este matur și nu îndeplinește standardele noastre de calitate.

„Directiva ar trebui să reprezinte diversitatea culturii europene și să arate atitudinea incluzivă a Comisiei.” Cu toate acestea, versiunea publicată inițial a directivei nu este potrivită în acest scop. „Nu este un document matur și nu îndeplinește standardele noastre de calitate”.

Critici aspre au venit și din partea Comisiei Episcopilor UE Comece. A apărut impresia că „unele pasaje din proiectul de document au fost caracterizate de o părtinire antireligioasă”.

Cardinalul Jean-Claude Hollerich, liderul Comece, a spus: „Crăciunul nu face doar parte din tradițiile religioase europene, ci și din realitatea europeană”.