Audiaţi marţi la instanţa supremă, în calitate de martor, în dosarul lui Ludovic Orban, patronii Realitatea TV şi B1 TV, Cozmin Guşă şi Sorin Oancea, au declarat că nu au discutat la întâlnirile cu Orban despre bani pentru apariţii în emisiuni în campania electorală pentru alegerile locale.

Sorin Oancea a mai spus că intenţionează să îi dea în judecată pe Tiberiu Urdăreanu și Ludovic Orban pentru declarații mincinoase. De asemenea, patronul B1TV a precizat că a avut mandat de supraveghere de 30 de zile și că, dacă ar fi existat cel mai mic "element că s-a discutat ceva ilegal", în acest moment nu ar mai fi avut calitatea de martor.

”Lăsaţi-mă să văd dacă o declaraţie făcută în sala de judecată potrivit căreia aş fi cerut bani în nume personal şi nu pentru televiziunea B1TV, în cadrul oficial al campaniei electorale, a fost opinia domnului Urdăreanu sau a fost o declaraţie făcută de domnul Orban. În funcţie de ceea ce o să aflu din dosar, o să-i dau în judecată, ori pe amândoi, ori pe unul dintre ei. Nu mi se pare în regulă să te joci cu asfel de afirmaţii, mai ales oameni cu poziţiile lor: unul vicepreşedinte al PNL, celălalt om de afaceri important, cu multiple contracte cu statul. Se pare că dosarele pe care le are domnul Urdăreanu l-au determinat să facă nişte declaraţii pentru care va răspunde”, a spus Oancea.

"Faptul că eu am fost băgat în acest dosar pentru simplul fapt că m-am întâlnit cu Ludovic Orban, mie mi se pare că este un act de intimidare asupra B1 TV, pentru că, ceea ce nu se ştie deocamdată, este că am avut mandat de supraveghere 30 de zile, supraveghere ambientală, supraveghere telefonică. Bănuiesc că dacă ar fi fost acolo cel mai mic element că s-ar fi discutat ceva nepotrivit sau ilegal, n-aş fi avut calitatea de martor. Or, să rămâi în dosar cu calitatea de martor şi să se dea pe surse că banii ar fi fost mai mult pentru mine personal şi mai puţin pentru televiziune, să te trezeşti apoi cu reacţia unor colegi cum este Mircea Marian în care spune că el muncea gratis la B1 TV, iar eu luam şpagă, este destul de neplăcut şi pentru asta cineva trebuie să răspundă, evident. Rămâne de văzut dacă domnul Urdăreanu a inventat acesta formulă sau dacă i-a spus-o Ludovic Orban. Aici ne vom lămuri foarte curând”, a mai spus Sorin Oancea, citat de B1TV.

Te-ar putea interesa și: