Covrigii, un real pericol pentru sănătate! Poți avea grave probleme cu pancreasul

Covrigii, un real pericol pentru sănătate! Poți avea grave probleme cu pancreasul Sursa: florinabadea.ro

Covrigul este unul dintre cele mai consumate alimente din țară, dar nutriționiștii au demonstrat că este un real pericol pentru sănătate. Conține o mulțime de calorii și nu aduce beneficii organismului.

Românii cumpără foarte des covrigi, mai ales înainte de muncă sau de a își duce copiii la școală. Aceștia au un gust pe cinste, dar sunt un mare pericol pentru sănătate. Mihaela Costin, de la clinica Nutrishape, a mărturisit că produsul vine la pachet cu o serie de dezavantaje.

„Din lipsă de timp sau din obişnuinţă, produsele de simigerie reprezintă una din principalele gustări pentru care optează românii. Consumaţi în exces, covrigii ne pot periclita sănătatea.

În primul rând, favorizează supraponderalitatea şi, prin conţinutul crescut de zahăr, diabetul. Totodată, pot irita stomacul şi colonul prin componenţa lui indigestă. În plus, prin conţinutul mare de carbohidraţi, consumaţi în exces covrigii pot favoriza apariţia bolilor de inimă”, a declarat aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa:divahair.ro

Contează foarte mult cum sunt preparați covrigii. Aceștia au un conținut ridicat de zahăr și favorizează apariţia diabetului. Specialiștii au declarat că este indicat să excludem produsul foarte caloric și să alegem un mic dejun cu lapte și cereale neprocesare industrial sau o chiflă din făină neagră.

„Multe simigerii aleg să fiarbă covrigii în exces de zahăr şi substanţe ce potenţează gustul. Un singur covrig conţine 250-300 calorii, însă nu oferă niciun nutrient”, a spus Mihaela Costin.

Covrigii, un mare pericol pentru sănătate

S-au descoperit mai multe dezavantaje decât avantaje. Specialiștii avertizează că făina albă, care stă la baza acestor produse, conține o cantitate mare de amidon care, în urma ingerării, se descompune în glucoză. Nivelul de zahăr din sânge crește mult prea repede într-un interval foarte scurt de timp, după care scade brusc. Variațiile frecvente de acest tip, determinate de consumul regulat de covrigi calzi, îți distrug pancreasul și, în timp, creează rezistență la insulină, etapa premergătoare diabetului zaharat.

Alți nutriționiști au demonstrat că un covrig de 100 de grame este echivalentul a două felii mari de pâine. Conține peste 300 de calorii. Poți alege o omletă sau o salată și îți va da energie toată ziua. Evită produsele de panificaţie, mai ales în timpul unei diete.