Conform cotidianului Bună Ziua Iaşi, este vorba despre un bărbat care lucrează la magazinului Dedeman Iași, de pe bulevardul Primăverii.

El a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 după efectuare analizelor specifice la la o clinică privată din Iași și a făcut testul pentru coronavirus.

Angajatul Dedeman a aflat astfel după câteva zile că este infectat cu COVID-19, iar colegii săi reclamă faptul că nu a fost restricționat accesul clienților în această perioadă.

Conform bzi.ro, reprezentanții magazinului de bricolaj Dedeman susțin că s-au luat toate măsurile de protecție care se impun în astfel de situaţii.

„Bărbatul care bănuia că este bolnav după ce a început să aibă simptome specifice coronavirusului a făcut testul la o clinică privată din Iași.

După câteva zile a primit confirmarea că este infectat cu noul virus și imediat a anunțat șefii pentru a se lua măsurile care se impun în această situație.

Colegii săi reclamă faptul că nu a fost restricționat accesul clienților în această perioadă, în condițiile în care unul dintre angajați are coronavirus, iar reprezentanții magazinului de bricolaj susțin că s-au luat toate măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului”, arată sursa citată.

„Problema noastră e că li se permite accesul prea multor clienți, având în vedere că un coleg de-al nostru a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Noi ne facem griji și e normal să fie așa pentru că în magazinele Dedeman a fost aglomerație și mai ales ieri (n.r- luni, 8 iunie 2020), când lumea a fost liberă și a venit să facă cumpărături.

Avem doar măști de protecție și mi se par puține măsurile de igienă, în condițiile în care e așa aglomerat. Să pună restricții pentru clienți, să nu mai intre atât de mulți oameni.

Noi am fost obligați să venim la serviciu, lucru ce nu mi se pare normal în această situație”, a declarat unul din angajații magazinului Dedeman Iași pentru Bună Ziua Iaşi.

Replica reprezentanţilor celebrului lanţ de magazine de bricolaj nu a întârziat. Iată ce a declarat Georgiana Grigoraș, specialist marketing și PR în cadrul Dedeman:

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă informez că unul dintre colegii noștri din magazinul Dedeman Iași Primăverii a fost diagnosticat cu COVID-19.

În acest moment, el este internat, iar starea sa este bună. Totodată, precizăm că nu s-a mai prezentat la serviciu de când au apărut primele simptome.

Colegii cu care a intrat în contact nu manifestă simptome specifice, însă sunt izolați la domiciliu pentru perioada de 14 zile care se impune, așadar în niciun caz nu se pune problema să fie obligați să se prezinte la serviciu.

Mai mult, nu permitem niciunui coleg care prezintă simptome specifice noului coronavirus să vină la serviciu, iar celor prezenți le măsurăm temperatura la fiecare intrare în tură.”