Mersul la cumpărături prezintă un risc de îmbolnăvire în aceste momente în care ne găsim cu toții în plină pandemie de Covid-19. În clipa în care ieși din casă, înseamnă că ți-ai asumat riscul de a interacționa cu alte persoane care pot avea Covid-19 și chiar să atingi suprafețe potențial contaminate.

În supermarketuri, este posibil ca persoanele contaminate să fi atins produsele aflate pe raft înaintea ta. În acest moment se știe că virusul poate supraviețui ore întregi pe multe suprafețe, de aceea riscul de a-l lua cu tine acasă este destul de mare.

În clipa în care te întorci acasă, evită să pui cumpărăturile contaminate pe blatul unde gătești sau chiar pe masa unde mănânci. Pentru a evita pe cât posibil riscul contaminării cu Covid-19, noi toți trebuie să luăm unele măsuri de precauție care ne-ar putea ajuta să fim un pic mai liniștiți.

Iată câteva recomandări care vă pot ajuta să limitați cât mai bine acești factori de risc pentru a vă proteja pe voi dar și pe cei dragi vouă.

Încercați să faceți cumpărăturile cât mai rar posibil. Ieșiți la supermarket doar dacă este absolut necesar și, de preferat, o dată pe săptămână sau chiar la două săptămâni.

Încercați să mergeți la cumpărături singuri și nu însoțiți de toată familia. Pentru a nu pierde timpul printre rafturi, pregătiți-vă de acasă o listă cu tot ceea ce vă este necesar.

De asemenea, este util să ne gândim în avans ce am putea să gătim în zilele următoare pentru a cumpăra o singură dată toate ingredientele care ne vor fi utile.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE