Evenimentul Zilei > Actualitate > COVID-19. Carantină prelungită pentru alte cinci localități din Ilfov. Capitala, încercuită
COVID-19. Carantină prelungită pentru alte cinci localități din Ilfov. Capitala, încercuită

COVID-19. Carantină prelungită pentru alte cinci localități din Ilfov. Capitala, încercuită

Localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov mai au parte de o săptămână de carantină.

Măsura de carantinare a celor cinci localități din județul Ilfov a fost prelungită din nou, pentru o perioadă de 7 zile, începând de sâmbătă, ora 22:00.

Un comunicat al Prefecturii Ilfov anunță că deciziile survin urmare a ordinelor emise în acest sens de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat.

„Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele cinci localităţi ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică”, se arată în comunicat.

Potrivit datelor transmise de către DSP Ilfov, citate de Prefectură, rata de incidenţă cumulată se prezintă după cum urmează:

– 7,76/1000 locuitori pentru comuna Corbeanca;

– 7,01/1000 locuitori pentru comuna Dobroeşti;

– 7,97/1000 locuitori pentru comuna Mogoşoaia;

– 8,89/1000 locuitori pentru oraşul Otopeni;

– 8,98/1000 locuitori pentru oraşul Popeşti-Leordeni.

Măgurele scapă de carantină

„În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din oraşul Măgurele, judeţul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare existentă la nivelul INSP – CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru oraşul Măgurele, judeţul Ilfov”, a anunțat Prefectura Ilfov, sâmbătă seara, într-un comunicat.

Aceeași sursă arată că, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Ilfov, în oraşul Măgurele rata de incidenţă cumulată în ultimele 7 zile a scăzut de la 6,63/1.000 locuitori la 5,10/1.000 locuitori.

Ilfov da, București ba!

În total, nouă localități limitrofe Capitalei se află în carantină pentru a patra săptămână. Acestea sunt: Bragadiru, Chiajna, Berceni, Clinceni, Corbeanca, Dobroeşti, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti Leordeni.

În ansamblu, județul Ilfov are o incidență mai mică decât Bucureștiul, de doar 6,75 la mia de locuitori, față de 6,89 la mie în Capitală.

Până sâmbătă, în România se înregistraseră 551.900 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, originar din China, cu 6.333 cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

La nivelul întregii țări se înregistraseră, la ora publicării datelor de către Grupul de Comunicare Specială, 13.264 de decese, dintre care 148 de morți în ultimele 24 de ore.

În spitalele din România sunt internate 11.886 de persoane, dintre care la ATI sunt 1.288 de bolnavi de COVID-19 în stare gravă.

În total, în țara noastră, s-au făcut, de la începutul pandemiei de SARS-CoV-2, 4.413.212 de teste. În ultimele 24 de ore au fost testați 26.389 de români, dintre care 17.098 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.291 la cerere.

Municipiul București a avut, sâmbătă, 1.156  de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar județul Ilfov a avut 344 de noi îmbolnăviri de COVID-19.