Evenimentul Zilei > International > Costul DIVORŢULUI între Regatul Unit şi UE ţinut la SECRET
Costul DIVORŢULUI între Regatul Unit şi UE ţinut la SECRET

Costul DIVORŢULUI între Regatul Unit şi UE ţinut la SECRET

Indiscreţie maximă din parte Daily Telegraph care a pus pe jar oficialii: Regatul Unit va plăti între 45 şi 55 de miliarde de euro pentru Brexit. Comisia europeană nu comentează, cel puţin până în acest moment.

Brexitul va costa Marea Britanie între 45 şi 55 de miliarde de euro, afirmă Telegraph într-o ştire exclusivă, dezvăluind că acordul între negociatori a ajuns la final săptămâna trecută la Bruxelles, unde s-a aflat trimisul britanic Oliver Robbins. Înţelegerea apropiată de suma de 60 de miliarde de euro cerută de UE, a fost confirmată cotidianului britanic din două surse şi este dată în prejma întâlnirii la vârf de lunea viitoare dintre premierul britanic Theresa May şi preşedintele Comisiei europene, Jean-Claude Juncker.

Comisia Europeană nu comentează cele publicate de cotidianul britanic Daily Telegraph privind o înţelegere în privinţa unui maxim între Regatul Unit şi UE, obligaţiile financiare, adică factura…divorţului. Executivul comunitar amână întâlnirea pe care preşedintele Juncker o va avea cu premierul britanic May pe 4 decembrie la Bruxelles. Două zile după, Comisia va discuta stadiul negocierilor. Acordul asupra obligaţiilor financiare, drepturile cetăţenilor UE rezidenţi în Regat şi frontierele anglo-irlandeze, vor fi cele trei subiecte fundamentale care trebuie atinse de către UE pentru a face progrese în negocieri asupra relaţiilor viitoare dintre UE şi Regatul Unit.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: