Evenimentul Zilei > Justitie > Costel Barbu, omul lui de încredere al lui Ludovic Orban, a pierdut un proces greu. Alertă în PNL
Costel Barbu, omul lui de încredere al lui Ludovic Orban, a pierdut un proces greu. Alertă în PNL

Costel Barbu, omul lui de încredere al lui Ludovic Orban, a pierdut un proces greu. Alertă în PNL

Deputatul Costel Barbu, omul lui de încredere al lui Ludovic Orban și totodată cel care a ocupat funcția de secretar general adjunct al guvernului, a pierdut un proces greu cu omul de afaceri Eduard Mihai Dinu.

Deputatul Costel Barbu, omul lui de încredere al lui Ludovic Orban și totodată cel care a ocupat funcția de secretar general adjunct al guvernului, a pierdut un proces greu cu omul de afaceri Eduard Mihai Dinu.

Conform jurnaliștilor de la justnews.ro, Barbu și Dinu au avut o dispută de răsunet și în trecut. Procesul de calomnie a trecut prin 3 instanțe. Inclusiv reprezentanții site-ului psnews.ro au fost implicați în acest proces, în calitate de pârâți, alături de omul de încredere al lui Ludovic Orban, fostul președinte al PNL.

„Eduard Mihai Dinu solicitase judecătorilor ca, prin hotărârea ce urmează a se pronunța, să se dispună obligarea pârâților la plata către reclamant a sumei de 30.000 lei″, arată sursa citată. Suma reprezenta  plata despăgubirilor morale pentru prejudiciul moral cauzat.

De asemenea, omul de afaceri s-a plâns că i-au fost lezate demnitatea, reputația și onoare. Eduard Mihai Dinu s-a adresat justiției după un articol publicat de psnews.ro și în care Barbu susținea că omul de afaceri „a omorât câteva persoane pe balta Suhaia″.

S-a ajuns și la Curtea de Apel

În cele din urmă, procesul a început la Judecătoria Sectorului 1, ai cărei magistrați anunțau în martie 2020 că admite în parte cererea formulată de reclamant.

foto: facebook.com/Costelbarbu01

„Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1.000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii), reprezentând daune morale. Obligă pârâtul Agenţia de presă Rnews SRL să şteargă postările cu conţinut defăimător cu privire la reclamant de pe site-ul PSnews.ro.

Obligă pârâţii să publice, pentru o perioada de 15 zile, dispozitivul hotărârii judecătoreşti definitive, conform exemplarului pus la dispoziţie de către instanţă, într-un ziar de largă audienţă şi pe site-ul psnews.ro.

Ia act că reclamantul nu a solicitat cheltuieli de judecată Cu cerere de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti″, anunțau judecătorii la acea vreme

foto: facebook.com/Costelbarbu01

Scandalul de pe balta Suhaia

Ulterior, două instanțe, Tribunalul București și Curtea de Apel București, i-au dat dreptate omului de afaceri Dinu Eduard Mihai. De asemenea, acestea au respins apelurile și recursul formulate de Costel Barbu și editorul site-ului PSNews, SC Agenția de presă RNews SRL. Decizia luată de judecătorii CAB a fost definitivă. „Disputa dintre Costel Barbu și omul de afaceri este veche, potrivit relatărilor presei.

Astfel, în 2014, Costel Barbu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, după ce în 2009, pe cînd era primar al comunei Suhaia, a organizat o răscoală împotriva omului de afaceri Dinu Eduard, care concesionase o baltă în apropierea localității.

Costel Barbu – foto: cdep.ro

Omul de afaceri le-a interzis localnicilor să mai pescuiască acolo, iar Costel Barbu le-a pus la dispoziţie localnicilor maşini, tractoare şi buldozere şi, împreună, au luat cu asalt casa acestuia.

Costel Barbu este un apropiat al fostului premier și lider PNL, Ludovic Orban, fiind numit de către acesta secretar general adjunct al guvernului″, arată justnews.ro.