Cosmin Olăroiu se pricepe și la afaceri. A dat o lovitură de peste un milion de euro

Cosmin Olăroiu se pricepe și la afaceri. A dat o lovitură de peste un milion de euro

Consiliul Județean Ilfov își propune să cumpere de la antrenorul de fotbal Cosmin Olăroiu și soția acestuia două terenuri agricole de 87.000 mp pentru construirea unui sistem de reciclare a gunoiului. Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul CJ Ilfov.

Cosmin Olăroiu dă dovada că nu se pricepe numai la fotbal ci și la afaceri.

Aproximativ 1,4 milioane de euro pot intra în buzunarele lui Olăroiu

Instituția vrea să cumpere de la familia Olăroiu două terenuri, situate pe raza localității Ciorogârla, în apropierea Autostrăzii A1, pe sensul București-Pitești, cu acces de la nodul rutier situat la km 22-23, și pe care le-a evaluat la 1.390.400 euro (16 euro/mp).

În momentul evaluării, cele două terenuri erau considerate „proprietate imobiliară cu destinație agricolă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe ele, Consiliul Județean vrea să construiască o stație de reciclare a deșeurilor. Mai exact, proiectul se numește „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Ilfov”. Ar urma sa fie făcut cu fonduri europene structurale și de investiții prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) și este pregătit cu sprijinul Jaspers – entitatea Comisiei Europene care are atribuții în evaluarea si pregatirea proiectelor de infrastructură. Consiliul Județean arată că instalațiile de reciclare a gunoiului vor fi construite conform prevederilor, iar UE va verifica respectarea parametrilor și a condițiilor de funcționare a acestora.

Potrivit proiectul de hotărâre, viitoarea stație de sortare va fi amplasată în apropiere de depozitul eMag din Ciorogârla, din apropierea Autostrăzii A1 București – Pitești.

Primarul și locuitorii din Ciorogârla se opun proiectului

Cu toate acestea, localnicii din Ciorogârla, împreună cu primarul, sunt împotriva proiectului. Ei se tem de posibila poluare a comunei.

„Acest lucru va avea un impact major asupra locuitorilor și mediului inconjurator. Conform raportului de evaluare, distanța față de zona rezidențială este de 300 metri iar în proximitate este râul Ciorogârla. Pânza freatică din zona este aproape de suprafață. În cazul deversarilor necontrolate/accidentale de produse reziduale acesta va duce la un dezastru ecologic în zona. Rețeaua de apă și canalizare nu este dezvoltată, iar majoritatea locuințelor au puț propriu pentru alimentarea cu apă. Conform declarațiilor autorităților locale din Ciorogârla, acest proiect se face fara stirea dumnealor si nu a avut loc o dezbatere publică pentru a vedea impactul pe care îl va avea asupra locuitorilor și mediului.

Pe hârtie sună bine „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor”, dar știm cu toții istoricul si problemele create de Groapa de Gunoi din Chiajna gestionata de Iridex, precum si depozitarea gunoaielor construcții din Popești Leordeni. Tot denumirea de „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor”, scrie g4media.ro.