Evenimentul Zilei > Actualitate > Coşmarul unei fete de 15 ani abuzată de tatăl vitreg. Decizia incredibilă a autorităţilor
Coşmarul unei fete de 15 ani abuzată de tatăl vitreg. Decizia incredibilă a autorităţilor

Coşmarul unei fete de 15 ani abuzată de tatăl vitreg. Decizia incredibilă a autorităţilor

O fată, în vârstă de 15 ani din comuna Griviţa, judeţul Vaslui, a fost dusă la spital în stare gravă, după ce tatăl vitreg a abuzat-o. Autorităţile, deşi, aveau toate motivele ca să deschidă un dosar penal împotriva violatorului, acest lucru a fost făcut dumă mai multe zile de la data nefericitului eveniment.

Mai mult, autorităţile au decis ca fata să locuiască în continuare sub acelaşi acoperiş cu agresorul.

„În momentul în care colegii au ajuns la spital, minora era deja în proceduri medicale, astfel că au mers să o caute pe mamă prin oraş. Ulterior, la finalul consultaţiei medicale, minora şi mama acesteia au fost conduse la sediul Poliţie pentru a da declaraţii”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui.

În ciuda faptului că era vorba de un minor, audierea nu a avut loc în prezenta unui psiholog şi nici a celor de la DGASPC Vaslui. Decizia de întoarcere acasă a aparţinut mamei fetei, care a motivat că soţul este muncitor pe şantier şi va lipsi în timpul săptămânii.

„Decizia părintelui (de a se întoarce cu copila în casa agresorului – n.r.) nu poate fi dată de o parte până când nu vom finaliza evaluarea iniţială şi vom discuta cu minora. O echipă a DGASPC se află în momentul de faţă pe teren”, a precizat Ionuţ Dănilă, responsabil mass-media din cadrul DGASPC Vaslui.

„Noi am fost sunaţi luni după amiază de cei de la Protecţia Copilului, dar nu ştiam nimic despre caz, nu avem nicio informaţie, niciun indiciu despre ce familie ar fi vorba. Astăzi, în jurul orei 9.30-10.00, s-a comunicat o informare oficială de la spital. Din informaţiile comunicate de către poliţistul din comună, tatăl vitreg a plecat din localitate, el lucrând în construcţii. Este o familie obişnuită, nu sunt un caz social, nu erau monitorizaţi, pentru că nu au ridicat probleme până în prezent”, a precizat Alina Munteanu, primarul comunei Griviţa, potrivit dcnews.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: