Evenimentul Zilei > International > COȘMARUL lui Macron se transformă în MIȘCARE POLITICĂ
COȘMARUL lui Macron se transformă în MIȘCARE POLITICĂ

COȘMARUL lui Macron se transformă în MIȘCARE POLITICĂ

„Vestele Galbene” care zguduie de trei luni regimul Macron se organizează politic și încearcă să obțină reprezentare în Parlamentul European.

Intitulată „Ralliement d’initiative citoyenne” (RIC), lista pentru alegerile europarlamentare din mai 2019 va fi condusă de Ingrid Levavasseur.

RIC explică într-un comunicat că „mișcarea socială cetățenească născută în țara noastră pe 17 noiembrie 2018 a făcut să apară necesitatea trasnformării mâniei într-un proiect politic uman, capabil să aducă răspunsuri francezilor care susțin mișcare de luni de zile”.

Asistentă medicală din regiunea Eure, Ingrid Levavasseur va fi în capul listei care în prezent cuprinde zece persoane, dar până în februarie va număra 79, informează BFMTV.

Invitat la acest post de televiziune, directorul de campanie al RIC, Hayk Shahinyan, a declarat că dorește „construirea unei liste care să adune cetățenii și să arate că suntem independenți și nepartizani încă din prima zi”.

Primii zece candidați de pe listă au vârste cuprinse între 29 și 53 de ani și profesiuni variate: șef de mică întreprindere, motostivuitorist, casnică, funcționar, jurist etc.