Evenimentul Zilei > Social > Coșmarul continuă pentru bucureșteni. Pe linia lui 41, tramvaiele vor circula „la paletă”!
Coșmarul continuă pentru bucureșteni. Pe linia lui 41, tramvaiele vor circula „la paletă”!

Coșmarul continuă pentru bucureșteni. Pe linia lui 41, tramvaiele vor circula „la paletă”!

În ciuda promisiunilor făcute de Gabriela Firea, de la 1 septembrie, data oferită de autorități inițial pentru revenirea în uz a celebrului tramvai 41, pe Podul Grant se va circula doar pe un sens, „la paletă”, după cum au declarat oficiali ai STB.

Chinul pe care zeci de mii de români sunt obligați de autorități să-l înfrunte în fiecare dimineață și după-amiază va continua peste termenul livrat inițial. Oprită pe 29 iunie, circulația tramvaiului 41 era programată să se reia de la 1 septembrie.

Iar zilele trecute, primarul Gabriela Firea asigura că așa se va și întâmpla. Și nu a greșit cu mult, pentru că deși tramvaiul cu pricina va reapărea în circulație, frecvența acestuia va avea de suferit din cauză că pe Podul Grant se va circula pe singur sens, alternativ.

Se va circula «la paletă», cum se spune în popor, adică pe un singur fir. Se va circula alternativ. Un tramvai dintr-un sens va trece, iar celălalt va aştepta. Frecvenţa tramvaiului 41 va fi afectată. La frecvenţa care a circulat tramvaiul 41 nu se mai poate ajunge pe un singur fir. Dar oricum, este mai bine decât cu liniile navetă, care oricum vor rămâne şi ele pe traseu”, a declarat, Andrei Creci, director al Societăţii de Transport Bucureşti, citat de digi24.ro.

Vezi reportajul video: Evz.TV. Haos în București. Suspendarea tramvaiului 41 pune bețe în roate traficului

Pentru a suplini deficiența, sursa citată informează că cei de la STB vor înființa și o linie 643, care va funcționa între bucla Ghencea și Cora Lujerului, unde vor circula 5 autobuze.